2024 Başvuru Kılavuzu Bugün Açıklandı! Diyanet DİB-MBSTS Başladı

2024 Başvuru Kılavuzu Bugün Açıklandı! Diyanet DİB-MBSTS Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı DİB tarafından 2024 yılı DİB MBSTS başvuruları bugün alınmaya başladı. Detayları ve süreci bu yazımızda bulabilirsiniz.

2024 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2024-DİB-MBSTS) başvuru kılavuzu bugün yayımlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’de başvuruları online olarak alınacak. İşte detaylar.

DİB MBSTS ne zaman olacak?

2024 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2024-DİB-MBSTS); 9 Mart 2024 tarihinde aşağıda belirtilen il merkezlerinde yapılacaktır. Sınav, saat 14.45’te başlayacak ve 90 dakika sürecektir.

Diyanet STS başvuruları ne zaman olacak?

Sınava başvurular, 24-31 Ocak 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Geç başvuru günü, 8 Şubat 2024 tarihidir. Başvurular ÖSYM’nin internet sitesinden yapılacaktır.

2024 DİB-MBSTS nasıl olacak?

Sınavda adaylara, çoktan seçmeli 60 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. Sorular, DİB tarafından belirlenerek ÖSYM’ye bildirilen ve aşağıda yer alan kaynaklardan hazırlanacaktır. Konulara göre yaklaşık soru sayısı aşağıdaki gibi olacaktır: Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi), Tefsir, Akaid ve Kelam, Fıkıh ve İlmihal, Hadis, Siyer ve İslam Tarihi, Dinler Tarihi, Mezhepler Tarihi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.