2024 Gümrük Muhafaza Memuru Alımı: Geri Sayım Başladı

2024 Gümrük Muhafaza Memuru Alımı: Geri Sayım Başladı

Ticaret Bakanlığı 2024 yılı bitmeden yeni gümrük muhafaza memuru alımları için geri sayım başladı. Taleplerinizi gündeme getirmeye devam ediyoruz. İşte şartlar ve süreç.

Ticaret Bakanlığı bünyesinde yeni GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURU ALIMI için geri sayım başladı. Ülkemizin ekonomik güvenliği ve sınırlarının korunması için kritik bir rol üstlenen Gümrük Muhafaza ekipleri, 2024 yılında da yeni üyelerle güçlenmeye hazırlanıyor. Peki, 2024 yılında Gümrük Muhafaza Memuru alımı olacak mı? Başvuru şartları neler? Maaşlar ne kadar? Adayların taleplerini, şartlarını ve bilinmesi gereken tüm bilgileri bu yazımızda GÜNDEME aldık. İşte tüö soruların yanıtlarını ve daha fazlasının yer aldığı kapsamlı haberimiz.

Gümrük Muhafaza Memuru Başvuru Şartları Neler?

Gümrük Muhafaza Memuru olmak isteyen adayların, Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen bazı genel ve özel şartları taşıması gerekiyor.

Genel Şartlar

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmak (askerlik görevini yapanlar için yaş sınırı 38'e kadar çıkabilir),
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Askerlik ile ilişiği bulunmamak (erkek adaylar için),
  • Sağlık durumu yönünden herhangi bir engeli bulunmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
  • KPSS'den belirlenen puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Özel Şartlar

  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmamak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde bağımlılığı bulunmamak,
  • Herhangi bir suç örgütü veya terör örgütü ile iltisakı olmamak,
  • Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen fiziki yeterlilik testlerini başarıyla geçmek.

Gümrük Muhafaza Memuru Maaşları Ne Kadar?

Gümrük Muhafaza Memuru maaşları, hizmet yılı, derece, kademe, görev yapılan yer ve diğer bazı faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak 2024 yılı itibarıyla yeni başlayan bir Gümrük Muhafaza Memurunun ortalama maaşının 43.000 - 49.000 TL arasında değişmektedir.

2024'te Gümrük Muhafaza Memuru Alımı Olacak mı?

Ticaret Bakanlığı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde, ülkemizin sınır kapılarında ve gümrük noktalarında görev yapacak Gümrük Muhafaza Memurları için düzenli olarak personel alımı gerçekleştiriyor. 2024 yılı için henüz resmi bir alım ilanı yayınlanmamış olsa da, kaçakçılıkla mücadelenin önemi ve Gümrük Muhafaza ekiplerinin personel ihtiyacı göz önüne alındığında, yeni bir alım döneminin gerçekleşmesi bekleniyor.

KPSS Adaylarının Talepleri

Gümrük muhafaza memuru alımlarında adayların en önemli taleplerinden biri yaş şartının esnetilmesi. Yükselen emeklilik yaşı itibarıyla adaylar en az 40 yaş adayların da başvuru yapabilmesini talep ediyor.

Öte yandan KPSS 70 puan şartının da düşürülmesi 50 ya da KPSS taban puansız olarak direkt puan üstünlüğüne göre MÜLAKATSIZ alımların yapılması yönünde beklenti var.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.