2024 KPSS Ortaöğretim Başvuruları! ÖSYM Süre Uzatıldı

2024 KPSS Ortaöğretim Başvuruları! ÖSYM Süre Uzatıldı

ÖSYM’de 2024 KPSS ortaöğretim “lise” başvuruları uzatıldı. Detayları ve tüm geç başvuru sürecini hemen bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte detaylar.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’de 2024 yılı KPSS kapsamında LİSE “ORTAÖĞRETİM” için yeni duyuru yayımlandı. Buna göre 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim: Geç Başvuru Süresinin Uzatıldığı bilgisine yer verildi.

Lise KPSS Kamu Personel Seçme Sınavı

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim geç başvuru süresinin uzatılmasına karar verildi. 2022 KPSS Ortaöğretim Sınavı’nın geç başvuru işlemlerinde, kurumlar arası sistem entegrasyonundaki güncellemeden kaynaklanan kesintiler oluşması nedeniyle 2024 KPSS Ortaöğretim Sınavı için geç başvuru işlemleri 12 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59’a kadar uzatılmıştır denildi.

Başvuru yapanlar için önemli bilgilendirme

ÖSYM’den yapılan açıklamada daha önce sınava başvurusunu tamamlayan adayların sınava tekrar başvuru yapmaları gerekmemektedir denildi.

2024 KPSS ortaöğretim geç başvuruları

Adaylar 2024 KPSS lise başvurularını ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödemeleri gerekiyor. Bankalardan ücret ödemesi yapılmayacaktır. Geç başvuru günlerinde başvurusunu yaptığı halde sınav ücretini geç başvuru günlerinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri silineceği ifade edildi.

Geç başvuru işlemlerinin dökümünü alınız: Geç başvuru günlerinde başvuru yapan ve sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayan adayların, başvurularının tamamlandığını ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi AİS internet adresinden, geç başvuru süresi tamamlanmadan teyit etmeleri ve başvuru bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak saklamaları gerekiyor.

Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda ücret geç başvuru günlerinde Türkiye saatiyle 23.59’a kadar ödenmelidir. Başvurular 12 Eylül 2024 tarihi 23.59’a kadar internetten yapılabilecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum