31. Dönem POMEM 9.500 Polis Alımı! Tüm Şartlar-Kontenjanlar-Süreç

31. Dönem POMEM 9.500 Polis Alımı! Tüm Şartlar-Kontenjanlar-Süreç

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde 31. Dönem POMEM başvuruları alınacak. 9 bin 500 lisans ve önlisans mezunu polis adayı alınacak. İşte tüm detaylar.

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM kadrolarına 9 bin 500 lisans ve önlisans mezunu polis alımı kadrosu verildi. Bu yazımızda 31. Dönem POMEM için alınacak kontenjanları ve tüm şartları hazırladık. İşte detayları KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladığımız yazımız.

9.500 polis alımı kontenjanları nasıl olacak?

9.500 lisans ve önlisans mezunu kadın-erkek polis memuru alımı yapılacak. Önlisans mezunları için % 20'lik kontenjan ayrılmaktadır. Bu kapsamda bir seferde ihdas edilen kadrolara atama yapılırsa 7.600 lisans mezunu, 1.900 önlisans mezunu polis adayı öğrenci alımı yapılacak.

Kadın ve erkek kontenjanlarına da bakacak olursak önceki dönemlerdeki gibi olursa lisans mezunu 6 bin 550 erkek, 1.050 kadın; önlisans mezunu 1.650 erkek, 250 kadın aday alınacaktır. POMEM kadın-erkek kontenjanlarında zaman zaman artırma ve eksilmeler "lisans ve önlisans" bazında kendi arasında yapılabilmektedir.

EGM polis alımı YAŞ, KPSS şartları

KPSS’de Lisans mezunları için 2022 veya 2023 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden 60, önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden 65 taban puan veya üzerinde puan almış olmak gerekiyor. Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için aynı yıllar kapsamında lisansta 48, önlisansta 52 puan isteniyor.

18 yaşını tamamladıktan sonra sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak, Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak gerekmektedir.

Polis alımları tüm şartları nelerdir?

T.C. vatandaşı olmak, Lisans veya önlisans mezunu olmak. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak, Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile ilgili suçlardan ceza almamış olmak gerekiyor.

Geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak, alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak şartları yer almaktadır.

31. dönem POMEM başvuruları ne zaman?

31. dönem POMEM için önümüzdeki süreçte Polis Akademisi Başkanlığı tarafından başvuru tarihleri ve 9.500 kadrolu alımın kontenjanları açıklanacak. KAMU PERSONELİ ALIMI olarak süreci takip ediyoruz. Sizler de başvuru şartları, süreç ile ilgili olarak YORUM ve GÖRÜŞLERİNİZİ yazabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum