31. Dönem POMEM Yeni Polis Alımı! Önlisans-Kadın Kontenjanı Artsın

31. Dönem POMEM Yeni Polis Alımı! Önlisans-Kadın Kontenjanı Artsın

POMEM 31. Dönem başvuruları kapsamında kadın adaylara daha fazla kontenjan verilmesini talep ediyor. Öte yandan kontenjan için önlisans mezunlarına verilen kadro verilmesi ve artırılması gündemde.

EGM 2023 yılı POMEM polis alımlarında lisans ve önlisans kontenjanlarının değiştirilmesi gündemde. 31. Dönem POMEM için yeni ilan süreci bekleniyor. Daha önceki atamalarda önlisans mezunları kontenjan düşüklüğünden şikayetçi. Önlisans için olan yüzde yirmi kontenjanın daha da artırılması talep ediliyor. Öte yandan kadın kontenjanı için de beklenti yüksek olması yönünde. İşte mevcut yönetmelikteki kontenjan dağılımı ile adayların talepleri.

POMEM lisans-önlisans kontenjan dağılımları nasıl uygulanıyor?

Hali hazırda Önlisans kontenjan artması için alımlarda lisans 80 önlisans mezunlarına 20 alım veriliyor. Mevcut yönetmeliğe göre önlisans erkek ya da kadın sayının artması için lisans 80 önlisans 20 kuralının değişmesi talep ediliyor. Bu kapsamda 70/30 ya da Jandarma alımlarındaki gibi 60/40 şeklinde olması gerekiyor. Mevcut yönetmelikteki hususlar şu şekildedir:

EGM polis alımı mezuniyetlere göre kontenjanlar

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğine göre “Başvuru ve Adaylarda Aranacak Nitelikler” bölümünde “öğrenci kaynakları” maddesinde şu ibare yer almaktadır: POMEM’lere, önlisans, lisans mezunları başvurabilirler.

“Alınacak öğrenci sayısının belirlenmesi” maddesinde ise POMEM’lere alınacak öğrenci sayısı Polis Akademisi ve EGM Personel Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenir. Bu kapsamda hali hazırda POMEM’lerin kapasitesi ihtiyaca göre her dönemde erkek ve kadın olmak üzere ayrı ayrı tespit edilir. Ayrıca POMEM’lere alınacak olan önlisans mezunlarının sayısı toplam kontenjanın %20’sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenir.

Polis alımlarında kadın adaylar ve önlisans adayların talepleri

Adaylar % 20 olan önlisans kontenjanının en az 40 olarak uygulanmasını talep ediyor. Hali hazırdaki kadın kontenjanlarının artırılması ile lisans adaylarında yer alan % 80’in düşürülmesi isteniyor. Diğer kurumlarda askeri personel alımlarında olduğu gibi % 60-40 gibi uygulanması talep ediliyor.

Sizler de bu haberimize HEMEN YORUM ve GÖRÜŞLERİNİZİ yazabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum