33 Branş 1.608 Kamu Personeli Alımı! KPSS 60 Branşlar-Kontenjanlar

33 Branş 1.608 Kamu Personeli Alımı! KPSS 60 Branşlar-Kontenjanlar

33 farklı branştan olmak üzere memur alımı başvuruları alınacak. Bakanlık tarafından 1.608 kadro için başvuru iş ve işlemlerini, süreci ve tüm şartları bu yazımızda hazırladık.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2024 yılı merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 4/B sözleşmeli personel alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu bugün yayımlandı. Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı emrinde istihdam edilmek üzere 1608 boş pozisyon ünvanları için personel alımı yapılacaktır.

33 Branş 1.608 memur alımı

Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Silahlı), Kaloriferci, Garson, Aşçı Yardımcısı, Aşçı, Temizlik Görevlisi, Şoför, Destek Personeli, Çağrı Karşılama Personeli, Büro Personeli, Teknisyen (Marangoz), Teknisyen (Klima), Teknisyen (Sıhhi Tesisat), Teknisyen (Bilgisayar), Teknisyen (Elektrik- Elektronik), Teknisyen, Tekniker (Elektrik-Elektronik), Tekniker (İnşaat), Tekniker (Makine), Tekniker (Bilgisayar), Tekniker, Mühendis (Jeoloji), Mühendis (İnşaat), Mühendis (Yazılım), Mühendis (Harita), Mühendis (Bilgisayar), Mühendis (Makine), Mühendis (Elektrik- Elektronik), Mühendis, Mimar, Programcı, Avukat, Arşiv Uzmanı olmak üzere 33 branşta 1608 kadro var.

Branşlar bazında kamu personeli alımı kontenjanları

Merkez Teşkilatı için “Avukat 7, Arşiv Uzmanı 11, Büro Personeli (Önlisans Muhasebe) 2, Mimar 2, Elektrik- Elektronik Mühendisi 1, Makine Mühendisi 1, Bilgisayar Mühendisi 2, Harita Mühendisi 1, Yazılım Mühendisi 1, İnşaat Mühendisi 3, Makine Teknikeri 1, İnşaat Teknikeri 1, Elektrik- Elektronik Teknikeri 1, Sıhhi Tesisat Teknisyeni 1, Klima Teknisyeni 1, Şoför 8, Temizlik Görevlisi 33, Aşçı 3, Aşçı Yardımcısı 5, Kaloriferci 2, Garson 5” olmak üzere 96 kadro var.

Bakanlık Taşra Teşkilatı için Avukat 11, Programcı "Lisans" 10, 712 Büro Personeli "Lisans 276, Önlisans 361, Önlisans Nüfus Vatandaşlık Bölümü 75", Çağrı Karşılama Personeli (Önlisans ÇMH Bölümü) 450, Bilgisayar Mühendisi 1, Elektrik- Elektronik Mühendisi 1, İnşaat Mühendisi 2, Jeoloji Mühendisi 1, Bilgisayar Teknikeri 1, Elektrik- Elektronik Teknikeri 3, Bilgisayar Teknisyeni 13, Elektrik- Elektronik Teknisyeni 18, Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Silahlı) 42, Şoför 26, Temizlik Görevlisi 221” olmak üzere 1512 kadro var.

İçişleri Bakanlığı memur alımı genel- özel şartlar ve başvuruları

Adayların 657 DMK’daki şartları taşıması, T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması KPSS’den 2022 yılı için lise, önlisans ve lisans en az 60 ve üzeri almak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmamak şartları var. Branşlar bazında niteliklere kamu personeli alımı sitemizden hemen bu haberimizdeki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Başvurular ise 22 Nisan ile 26 Nisan 2024 tarihleri arasında olacak. Adaylar başvurularını İçişleri Bakanlığı “başvuru” sayfası açıldığında ilgili tarihlerde online olarak yapabileceklerdir.

  • İçişleri Bakanlığı memur alımı kılavuzu.
  • İçişleri Bakanlığı 1608 memur alımı tüm şartları

3492.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum