40.000 Lira Maaşla Çalışacak Eleman Aranıyor! İşgücü İhtiyacı Arttı

40.000 Lira Maaşla Çalışacak Eleman Aranıyor! İşgücü İhtiyacı Arttı

Bu şehrimizde 40 bin lira maaş verilmesine rağmen çalışacak eleman bulunmasında zorluk çekiliyor. İş gücü ihtiyacı arttı eleman aranıyor. Detayları bu yazımız hemen inceleyebilirsiniz.

40 bin TL maaş veriliyor. Bahar ayının gelmesi ve giderek havaların ısınmasıyla birlikte Muş’ta tarımla ilgilenen çiftçiler elaman bulmakta zorlanıyor. Besicilikle uğraşanlar 40 bin liraya kadar maaş da vermelerine rağmen eleman bulamadıklarını belirtiyor.

40 bin lira net maaş

Muş’ta havalar ısındı ve besicilikle uğraşan çiftçiler için sezon başladı. Meralara hayvanların çıkarılması için 40 bin liraya kadar çoban temini sağlanırsa ücret verilecek. Ancak bu maaşın verilmesine rağmen çoban bulunamadığı ifade ediliyor.

40 bin lira maaşın yanı sıra giyecek, yemek, peynir ve yün de verildiği belirtilirken gençlerin kırsal yerine şehirde çalışmayı tercih ettikleri ifade edildi. Bu da şehirde besicilikte önemli bir iş gücü ihtiyacının doğmasına sebep olduğu söylendi.

Gençler şehirde asgari ücreti tercih ediyor

Gençlerin kırsal bölgelerden şehirlere göç etmeyi tercih etmeleri iş gücü temininde önemli bir sorun olarak ortaya çıktı. Muş ilinde besicilik anlamında da önemli bir iş gücü eksikliği bulunuyor. Gençler ise batı illerini tercih etmelerinden dolayı bu yıl da havaların ısınmasıyla çoban temini noktasında sorunların başladığı belirtildi. Şehirde asgari ücret burada çalışmaya tercih ediliyor.

Kimse çobanlık yapmak istemiyor

40 bin hatta 50 bin liraya kadar maaşlar da verilmesine rağmen kimsenin çobanlık yapmak istemediği Muş Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Nimet Salkım tarafından belirtildi. Tüm ihtiyaçlar karşılanmasına ve yüksek maaşa rağmen bu sorunun sadece Muş’ta değil Türkiye genelinde de olduğu ifa de edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum