770 Astsubay - Subay Alımı Sona Eriyor! Jandarma Lise Başvuru Ekranı

770 Astsubay - Subay Alımı Sona Eriyor! Jandarma Lise Başvuru Ekranı

Jandarma bünyesinde olmak üzere subay ve astsubay alımları lise mezunları arasından yapılıyor. Online olarak başvurular Jandarma internet sitesinde sona erecek. İşte gerekli tüm detaylar.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi “JSGA” tarafından güncel ASTSUBAY alımı ile SUBAY alımı başvuru iş ve işlemleri online olarak tamamlanıyor. 770 kadro için askeri personel alımları kapsamında başvuru son günü öncesinde gerekli tüm detayları bu yazımızda hazırladık.

Subay-Astsubay alımı lise başvuru kontenjanları

Jandarma bünyesinde Astsubay Meslek Yüksekokuluna JAMYO’ya 550 astsubay öğrenci adayı alımı ile Güvenlik Bilimleri Fakültesi için de 200 subay öğrenci alımı yapılacak. Şartlara ve başvuru sürecine dair bilgileri hemen bu yazımızın devamında inceleyebilirsiniz.

Kimler subay-astsubay alımlarına başvurabilir?

Jandarma bünyesinde lise mezunu subay ve astsubay alımına başvuru için T.C. vatandaşı olmak, 1 Ocak 2023 itibarıyla 21 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor. Ayrıca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak, silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, kamu haklarından yoksun bulunmamak gerekmektedir.

Askeri personel alımları başvuru süreci

Jandarma internet sitesinden başvurular JSGA personel teminden yapılabilecek. Başvuru iş ve işlemleri online olarak 25 Temmuz Salı günü dahil olmak üzere yapılabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.