81 Şehir 32.406 Personel Alımı Yayımlandı! Bakanlık Kontenjanları Açıkladı

81 Şehir 32.406 Personel Alımı Yayımlandı! Bakanlık Kontenjanları Açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yeni yatırım teşvik belgeleri açıklandı. Mart ayı teşvik belgeleri ile 32 bin 406 personel istihdamı yapılacak. İşte detaylar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yeni yatırım teşvik belgelerini açıkladı. Resmi gazetede yayımlanan Mart ayı teşvik belgeleri ile yeni personel alımı yapılacak alanlar, firmalar ve tüm detaylar belli oldu. 2023 yılı Mart ayına ait yatırım teşvik belgeleri listesi ile 2023 yılı Mart ayına ait tamamlama vizesi yapılan yatırım teşvik belgeleri listesi detayları bu yazımızda.

32.406 personel alımı

1427 teşvik belgesi ile 32 bin 406 personel alımı yapılacak. Açıklanan 1.427 belge ile yatırım tutarı 90 milyarı aşacak ve istihdam sayısı bu belgelerde net olarak 32.406 olacak.

20.914 personel alımı gerçekleşti

Bir önceki dönemde ise 0naylanan 425 teşvik belgesi ile de 20 bin 914 personel alımı gerçekleşti. 425 yatırım teşvik belgesinde 10 milyarı geçen sabit yatırım tutarı yer aldı.

Hangi alanlarda ve illerde istihdam yapılacak

Yayımlanan yeni yatırım teşvik belgeleri ile 1427 farklı birim için olmak üzere 32 bin 406 personel alımı yapılacak. İl il tüm listelere hemen aşağıdaki bağlantıdan erişim sağlayabilirsiniz. Personel istihdamı yapılacak genel alanlardan bazıları şu şekildedir:

Genel kamu hizmetlerinin yanı sıra, hastane hizmetleri, kereste, parke sanayi, süt ürünleri imalatı, farklı alanlarda birçok imalat sanayi, enerji ve sosyal hizmetler, Tarım alanı, mobilya, metal yapı imalatı, cam ve cam ürünleri imalatı, ilköğretim hizmetleri, demir-çelik ana sanayii, su ürünleri, tarım, balıkçılık, balık üretme ve yetiştirme çiftliklerinin işletilmesi ve balıkçılıkla iligli hizmetler, BYS ev aletleri imalatı, trikotaj örne ürünleri imalatı başta olmak üzere 1427 firma.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum