Adalet Bakanı Açıkladı: 22.984 Kamu Personeli Alımı (Talep Verildi)

Adalet Bakanı Açıkladı: 22.984 Kamu Personeli Alımı (Talep Verildi)

Son Dakika Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan 2024 yılı personel alımı açıklaması geldi. 22 bin 984 yeni kamu personeli alımı için detaylar bu yazımızda.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından 2024 yılı için İKM, katip alımları başta olmak üzere yeni 22 bin 984 personel alımı için talepte bulunulduğu belirtildi. Her yıl 10 binlerce personel alımı yapılan Bakanlık için bu yıl da yüksek sayıda farklı birçok branşta kontenjanlara atama için düğmeye basıldı. İşte detaylar.

2024 yılı personel alımı talebi 22.984 oldu!

Adalet Bakanlığı'nın 2024 yılı içerisinde talep edilen personel sayısı belirlendi. Bakan Tunç, 2024 yılı için toplamda 22 bin 984 personel alımı için taleplerin bulunulduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'na ihdasların çok önceden iletildiğini ve geri sayımın başladığı ifade edildi.

Adalet CTE’den ayrılan personel sayısı 7.000’e yaklaştı

Adalet Bakanı Tunç tarafından açıklanan diğer önemli bir veri de kurumdan ayrılanlar oldu. Bu kapsamda 1 Ocak 2023 tarihinden bu yana vefat, emeklilik, istifa, göreve son verme ve benzeri sebeplerle Adalet Bakanlığından ayrılan toplam personel sayısı 6 bin 976 olmuğu ifade edildi.

Bakanlık iş yükü ve yeni birimler için personel ihtiyacı arttı

Adalet Bakanlığında iş yükü oldukça arttı. Artmaya devam iş yükü, yeni kurulan mahkeme ve daireleri, faaliyete geçen bölge adliye mahkemeler personel ihtiyacını daha da artırmıştır denildi.

Tasarruf Tedbirleri kapsamında sayı yine de 22.984 oldu

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında personel ihdas talebi asgari düzeye indirgendiği ifade edildi. Adliyeler, ceza İnfaz kurumları, icra daireleri ve adli tıp kurumunda görev yapmak üzere 22.984 personel talebi iletilmiştir bulunmaktadır denildi.

Personel alımlarına dair ilan sürecine girilince sizleri KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hemen bilgilendireceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum