Adalet Bakanlığı 2023 Yılı 1.000 Yeni Personel Alımı Yapacak

Adalet Bakanlığı 2023 Yılı 1.000 Yeni Personel Alımı Yapacak

Adalet Bakanlığı bünyesinde 1000 yeni kamu personeli alımı kapsamında “hakim ve savcı yardımcısı” alımı müjdesi geldi. Bakanlık personel alımına dair detaylar bu yazımızda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 yılı bitmeden yeni bir kamu personeli alımı Adalet bakanlığı için daha yapılacağı müjdesi geldi. Bakanlık personel alımı detayları ve süreci bu yazımızda yer alıyor.

2023 yılı 1.000 yeni hakim ve savcı yardımcısı alımı

Adalet Bakanlığı bünyesinde 2023 yılı tamamlanmadan önce yeni hakim ve savcı yardımcısı alımları kapsamında başvurular tamamlanacak. Kabine toplantısı sonrası adaylar için yeni 1.000 personel alımı müjdesi geldi.

Adalet-CTE personel alımları için de geri sayım başladı

Öte yandan adaylar Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatları ile Ceza ve Tevkifevleri CTE Genel Müdürlüğü bünyesinde sözleşmeli kamu personeli alımı için de yeni ilanları 2023 tamamlanmadan aynı şekilde gelmesini talep ediyor

Adalet Bakanlığı personel alımlarında yaş ve KPSS esnetilsin

Öte yandan 1.000 hakim ve savcı yardımcısı alımı müjdesi sözleşmeli kamu personeli alımı yeni kadrolarını bekleyen adaylar için de umut ışığı oldu. Hali hazırdaki süreçlerin tamamlanmasıyla birlikte yeni kadrolara personel alımının yanı sıra özellikle KPSS 70 puan şartının esnetilmesini bekliyorlar. Bir diğer düzenlemenin de 30 ve 35 olarak kadrolara göre uygulanan yaş şartının da esnetilmesi talep ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum