Adalet Bakanlığı CTE 1019 Katip Alımı! Şartlar - Talepler - Süreç

Adalet Bakanlığı CTE 1019 Katip Alımı! Şartlar - Talepler - Süreç

Adalet Bakanlığı bünyesinde Ceza ve Tevkifevleri CTE Genel Müdürlüğü için açıklanan kadrolara CTE katibi alımı için ilan bekleniyor. İhdas sonrası gözler Bakanlıkta.

Adalet Bakanlığı tarafından Ceza ve Tevkifevleri CTE Genel Müdürlüğü için 1019 kadroya katip alımı ihdasından sonra ilanın yayımlanması için de süreç bekleniyor. CTE katibi alımında adaylardan başvuruların açıklanması ve sürecin başlatılması için geri sayım başladı. Katip alımlarında 869 kontenjan GİH 7. dereceler, 150 kontenjan ise GİH 9. Derecelere olacak. İşte detaylar ve KPSS adaylarının talepleri.

CTE 1.019 katip kadrosuna ihdaslar yapıldı

Bilindiği üzere 10 Ağustos’ta açıklanan yazı ile “Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine” dair karar resmi gazetede yayımlanmıştı. Adaylar CTE için özellikle açıklanan 1019 kadro ihdasının ilan sürecine geçirilmesi bekleniyor.

CTE katibi olmak için şartlar nelerdir?

Adayların 657 DMK’daki şartları taşımasının yanı sıra KPSS’den tüm mezuniyetlerde ne az 70 puan alması gerekiyor. Ayrıca 35 yaşını bitirmemiş olmak koşulları da yer alıyor.

Daktilo-bilgisayar sertifika şartsız: “bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri” bölümleri başvuru yapabilecek.

Daktilo-bilgisayar sertifika şartlı “en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamlayanlar” başvuru yapabilecek.

KPSS adaylarının talep ve beklentileri nelerdir?

Adalet Bakanlığı CTE personel alımlarında adaylar özellikle KPSS 70 şartının lise, önlisans ve lisans için değiştirilmesini talep ediyor. KPSS taban puan şartı olmadan veya en azından KPSS 50 puanla başvuru alınması ve atamaların da MÜLAKATSIZ olması istenmektedir. Öte yandan 35 olan yaş şartının ise esnetilerek en az 40 olarak güncellenmesi gelecek ilanda talep ediliyor. 2.5 aylık ihdas süresinden sonra 2023 yılı bitmeden atamaların da başlatılması en büyük talep ve beklenti arasında.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum