AFAD Arama Kurtarma Teknisyeni Alımı! 40 Şehir-215 Kadro-En Az Lise

AFAD Arama Kurtarma Teknisyeni Alımı! 40 Şehir-215 Kadro-En Az Lise

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 215 kadro için olmak üzere 40 farklı ilimizde arama kurtarma teknisyeni alımları yapılıyor. Süreç tamamlanacak. İşte detaylar.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 215 arama kurtarma teknisyeni alımı yapıyor. AFAD’ın alacağı personel kadroları 40 şehir için olacak. Bu yazımızda il il kontenjanları, başvuru sürecini ve şartları bulabilirisiniz.

Arama kurtarma teknisyeni alımı yapılacak iller

Adana için 1, Ağrı için 8, Aksaray 4, Ardahan 8, Artvin 10, Bartın 3, Batman 1, Bayburt 7, Bilecik 1, Bingöl için 8, Bitlis için 3, Bolu için 1, Burdur için 3, Çorum için 2, Düzce için 2, Edirne için 6, Erzurum için 14, Gaziantep için 2, Gümüşhane için 4, Hakkari için 2, Iğdır için 9, İstanbul için 37, Karaman için 1, Kars için 10, Kastamonu için 3, Kırklareli için 5, Kırşehir için 3, Kilis için 4, Mardin için 3, Niğde için 3, Osmaniye için 1, Siirt için 8, Sinop için 2, Şırnak için 9, Tekirdağ için 3, Trabzon için 1, Tunceli için 4, Uşak için 1, Van için 17, Yalova için 1 olacak.

Kamu personeli alımı genel başvuru şartları nelerdir?

AFAD memur alımları için adayların öncelikle devlet memurları kanunundaki genel şartlara haiz olması gerekiyor. Bunlar T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, arama kurtarma teknisyeni kadroları için 30 yaşından gün almamış olmak, en az B sınıfı ehliyeti olmak şartlarıdır. Ayrıca adayların KPSS’den 60 alması ile boy lşartı var. Boy itibarıyla da erkeklerde en az 1.60 metre en fazla 1.90 metre, kadınlarda en az 1.55 metre, en fazla 1.80 metre boyunda olmak gerekmektedir.

AFAD sözleşmeli personel alımı nitelikleri nelerdir?

Lise mezuniyeti şartları: Mesleki ve teknik liselerin Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Harita-Tapu-Kadastro; İnşaat Teknolojisi, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, Kimya Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Ulaştırma Hizmetleri mezunu olmak gerekiyor.

Önlisans mezuniyeti şartları: Mesleki ve teknik liselerden mezun olmak şartıyla Acil Durum ve Afet Yönetimi, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans mezunları da başvurabiliyor.

Sözleşmeli memur alımı başvuru süreci

AFAD sözleşmeli 215 arama kurtarma teknisyeni alımlarına başvurular 17 Ekim 2023 tarihi itibarıyla tamamlanacaktır. Adaylar online olarak başvuru süresi içerisinde internetten gerekli iş ve işlemlerini yapabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum