Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1489 Kamu Personeli Alımı Başvuru

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1489 Kamu Personeli Alımı Başvuru

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde olmak üzere farklı birçok mezuniyetten bin 489 kadrolu memur alımı başvuruları alınıyor. Güncel süreç ve tüm şartlar bu yazımızda.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yeni kamu personeli alımı online başvuruları alınıyor. 2024 Mayıs dönemi kapsamında başvuru iş ve işlemleri devam ediyor. Adaylar sosyal hizmetler kanunu çerçevesinde hak sahipliği başvuru sürecine dahil olabilir.

En az ilkokul mezunu personel alımı

Adayların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımları için en az ilkokul mezunu olması gerekiyor. Bu kapsamda “İlkokul/ortaokul/ilköğretim düzeyi ile ortaöğretim, önlisans ve lisans” olmak üzere başvurular alınıyor.

Kamu personeli alımı başvuru süreci nasıl işler?

Adaylar bin 489 memur alımı için başvurularını online olarak 14 Mayıs 2024 tarihi dahil yapabiliyorlar. Hak sahipliği kapsamında başvurularınızı takip edebilir, sorgulayabilir ve Aile Bakanlığı e-Devlet şifresi ile iş ve işlemleri yerine getirebilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı başvuru genel-özel şartları

Adayların başvuru için T.C. vatandaşı olması, 18 yaşını tamamlamış olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması, güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olması, haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmamış olması şartları yer almaktadır.

Kimler hak sahipliği başvurusu yapabilir?

Bakanlık memur alımına başvuru için adayların “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluş bakımı veya koruyucu aile sosyal hizmet modellerinden en az 2 yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya” devam ediyor olması gerekmektedir.

Başvuru için ayrıca “18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Bakanlığa başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış” kişilerin bu ilana başvuru yapabilir. Aile Bakanlığı internet sayfasından ilgili başvuru kılavuzuna hemen erişim sağlayabilir ve durumunuzu kontrol ederek tüm kadro ve ünvanların dağılımına bakabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı başvuru kılavuzu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum