Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2079 Personel Alımı Başvuruları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2079 Personel Alımı Başvuruları

Aile ve Sosyal Bakanlığı bünyesinde olmak üzere 2 bin 79 kadro için en az ilkokul mezunu personel alımlarına başvurular devam ediyor. İşte detaylar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal hizmetler kanunu bünyesinde hak sahipleri arasından 2.079 memur alıyor. Başvuru için “ilkokul, ortaokul, ilköğretim, lise, önlisans ve lisans” mezunlarının başvuru yapabileceği kadrolara başvurular devam ediyor. Aile Bakanlığı kamu personel atama başvuru süreci 2 bin 79 kadro detayları bu yazımızda.

Aile Bakanlığı 2828 sayılı kanunla personel alımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2828 sayılı kanun “Sosyal hizmetler kanunu” ile atama başvuruları 2023/2. Dönem olmak üzere devam ediyor. Adaylar 13 Eylül’e kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabileceklerdir. Kanun kapsamında hak sahipliğine dair kimlerin başvuru yapabileceğini hemen aşağıdaki kılavuzda inceleyebilirsiniz.

Kamu personel alımı başvuru nitelikleri nelerdir?

Başvuru için 657 sayılı DMK’daki şartlara haiz olmak, askerlikle ilişiği bulunmamak, T.C. vatandaşı olmak ile 18 yaşını tamamlamış olmak genel hususları var. Ayrıca adayların hak sahipliğinin bulunmasının yanı sıra kamu haklarından mahrum bulunmaması da gerekmektedir.

En az ilkokul memur alımı kadro ve kontenjanları

Adaylar “İlkokul, Ortaokul, İlköğretim, Lise, Önlisans, Lisans” olmak üzere sosyal hizmetler kanunu kapsamında başvurularını yapabileceklerdir. Tablo 1,2,3 ve 4 üzerinden nitelik kodlarına göre adaylar kontenjanları, kurumları ve tüm listeleri hemen aşağıdaki kılavuz bağlantısında bulabilirler.

999-İlkokul, 1000-Ortaokul 1001-İlköğretim, lise 2001, önlisans 3001 ve lisans 4001 nitelik kodları ile ilgili tablolardan tüm kadro ve kontenjanları inceleyebilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
44 Yorum