Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3216 Memur Alımı! 2023/3 Başvuru

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3216 Memur Alımı! 2023/3 Başvuru

Aile Bakanlığı bünyesinde sosyal hizmetler kanunu kapsamında 2023/3 başvuru iş ve işlemleri tamamlanıyor. Kimlerin hak sahipliği var. İşte tüm detayların yer aldığı yazımız.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2023/3 kadrolu memur alımı başvuruları tamamlanacak. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu bünyesinde memur alımları için 2023/3. Dönem tercih başvuruları tamamlanıyor. Kimler hak sahipliğine haizdir? İşte sürece dair tüm detayların yer aldığı haberimiz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımına kimler başvurabiliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde 2828 sayılı kanun kapsamında adayların başvurabilmesi için şu haklara haiz olması gerekiyor.

Öncelikle adayların haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluş bakımı veya koruyucu aile sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam etmesi, 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış olması gerekiyor.

En az ilkokul memur alımı atamaları

İlkokul, Ortaokul, İlköğretim, Lise “ortaöğretim”, Önlisans “MYO” ve Lisans kapsamında atamalar farklı yöntemlerle olacak. Bu kapsamda 2828 sayılı kanun ile bu ilandaki kadrolara başvuru yapacak adaylardan ortaöğretim, önlisans ve lisans olanlar için yerleştirme işlemleri Kura yöntemi ile olacak. Öte yandan İlkokul, ortaokul, ilköğretim düzeyinde olanlar için ise yerleştirmeler 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41’inci maddesi dahilinde olacağı belirtildi.

2828 sayılı kanunla memur alımı başvuru süreci

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde başvuru yapacak adaylar gerekli iş ve işlemlerini e-Devlet internet adresinden online olarak yapabileceklerdir. Hak sahipliği ile ilgili de başvuru süresi içerisinde gerekli kılavuzlar ve rehberlerden tüm detayları inceleyebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.