Bakan Açıkladı! 20.000 Zabıt Katibi Personel Alımında Geri Sayım Başladı

Bakan Açıkladı! 20.000 Zabıt Katibi Personel Alımında Geri Sayım Başladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan son dakika personel alımı açıklaması geldi. 20 bin personel alımında geri sayım başladı. Detaylar ve Bakan Tunç’un yeni açıklaması bu yazımızda.

Adalet Bakanlığı bünyesinde 20 bin zabıt katibi, personel, diğer personel alımları kapsamında süreç tamamlanıyor. Bakan Tunç geri sayımın başladığını ve çok kısa süre içerisinde olmak üzere birkaç günü atamalarla ilgili açıklama yapılacak.

Zabıt katibi alımı atamaları

Bakan Tunç özellikle açıklamasında birkaç gün içinde zabıt katibi atamalarına ilişkin olarak daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı bir hususa değindi. Sınavların yapıldığını ve mülakatların da tamamlandığını ifade etti. Buna göre son değerlendirmelerin de yapıldığını ve önümüzdeki birkaç gün içinde açıklama yapılacağını ifade etti.

Adalet, CTE personel alımı kontenjanları nasıldı?

5.461 sözleşmeli zabıt kâtibi, 2.429 sözleşmeli mübaşir, 1.400 sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi, 52 sözleşmeli teknisyen, 21 sözleşmeli işaret dili tercümanı, 216 sözleşmeli şoför, 71 sözleşmeli aşçı ve 1.069 sözleşmeli hizmetli olmak üzere toplam 10.719 personel alımı başvuruları alınmıştı. Öte yandan CTE ve diğer birimler için toplam 20 bini aşkın personel alımında süreç tamamlanacak ve yeni atamalar için gözler Cumhurbaşkanı ve Bakan'da olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum