Bakan Açıkladı! 8.000 Kamu Personel Alımı Tarihi Belli Oldu

Bakan Açıkladı! 8.000 Kamu Personel Alımı Tarihi Belli Oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından gelen son dakika açıklamasında 8.000 kamu personeli alımına dair önemli tarih geldi. 40.000 aday için tarih verdi. İşte detaylar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş geçtiğimiz aylarda müjdesinin verildiği ve başvurularının alındığı 8.000 sözleşmeli memur alımının Ramazan Bayramından önce gerçekleştirileceğini duyurdu. İşte atamalara dair kadrolara ve sürece dair önemli bilgiler.

8.000 personel alımı mülakatsız olacak

Elektrik- Elektronik Mühendisi, Makine Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Mimar, Şehir Plancısı, Tekniker, Teknisyen, Büro Personeli, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Temizlik Personeli, Şoför, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Aile Sosyal Destek Personeli “ASDEP”, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Çocuk Gelişimcisi, Öğretmen, Fizyoterapist, Hemşire, Diğer Sağlık Personeli, Avukat, Yurt Yönetim Personeli, Çocuk Bakıcısı, Bakım Personeli, Engelli Bakıcısı, Destek Personeli, Aşçı-Aşçı Yardımcısı ünvanları için 8.000 personel alımı ataması KPSS puan üstünlüğüne göre MÜLAKATSIZ olacak.

40.000 asil-yedek aday belirlenecek

8.000 asil aday belirlenirken her ünvanın 4 katı kadar da yedek olmak üzere 32.000 yedek aday belirlenecek. Adaylar KPSS puan üstünlüğü esasına göre tercih ettiği pozisyonlara yerleştirilecektir. MÜLAKATSIZ olmak üzere direk KPSS ile 8000 asil aday belirlenecek. Arından atama sürecine dair belgeler yayımlanacak ve yedek adaylar için de süreç ilerleyen tarihlerde başlayacak.

Aile Bakanlığı 8000 memur alımı sonuçları nasıl öğrenilecek?

Adaylar Bayramdan önce açıklanacak sonuçları kariyer kapısı kamu işe alım internet adresinden öğrenebileceklerdir. Başvuru yapılan internet adresinden sonuçlara duyuru gelir gelmez erişim sağlayabileceksiniz. Kamu personel alımı olarak süreci takip edeceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum