Bakan Açıkladı! POMEM 10.000 Polis Alımı İlanı Geliyor

Bakan Açıkladı! POMEM 10.000 Polis Alımı İlanı Geliyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan son dakika 10.000 yeni polis alımı açıklaması geldi. Detayları, genel şartları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

31. dönem POMEM'lere 10.000 polis alımı için geri sayım başladı. KAMU PERSONELİ ALIMI olarak geçtiğimiz haftalarda yayımlanan resmi gazete ihdasına dair süreci gündeme almıştık. Bugün da İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı. 31. dönem polis alımı başvuruları ne zaman olacak? İşte detaylar ve genel süreçler.

Bakan Yerlikaya Açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan son dakika açıklamasında 10 bin polis alımı için ilanın çok yakında geleceği belirtildi. Sürecin çok uzatılmayacağını ve 31. Dönem POMEM’lere polis alımı için ilan sürecine kısa sürede geçileceği ifade edildi.

10 bin polis alımı kontenjanları

Resmi gazetede yayımlanan ihdas duyurusunda 10 bin 2 polis alımı ihdas edilmişti. Merkez ve taşra teşkilatı için olmak üzere 10.002 polis kadrosu ihdas edildi. Bunların 500’ü merkez, 9.500’ü de taşra teşkilatı için polis alımı kadrosuydu. Ayrıca Moral Eğitim Merkezi Müdür ve müdür yardımcılığına da birer kadro ihdas edilmişti.

POMEM polis alımı şartları ve talepler

Lisans ve önlisans polis alımlarında KPSS'den lisans için 60, önlisans için de 65 puan şartları var. Ayrıca adaylardan 30 yaşından gün almamış olmak şartları aranıyor. Adaylar özellikle bu iki şartta esnetilme yapılmasını talep etmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum