Bakan Özhaseki Açıkladı! Günlük 1.500 Lira Maaşla İşçi Bulunamıyor

Bakan Özhaseki Açıkladı! Günlük 1.500 Lira Maaşla İşçi Bulunamıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’den günlük 1.500 lira maaşla işçi bulunamadığına dair açıklama geldi. İşte detayların yer aldığı yazımız.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamada özellikle deprem bölgesindeki yoğun çalışmadan dolayı İstanbul’da günlük 1.500 lira maaşla çalışacak işçi bulunamadığı belirtildi. İşte detayları KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladığımız haberimiz.

Büyükşehirlerde işçi-personel ihtiyacı arttı

Özhaseki açıklamasında özellikle deprem bölgesindeki konutlarının hızlandırılması ve bölgedeki inşaat sektörünü harekete geçirilmesi için çalışmaların başlatıldığını belirtti. Bu kapsamda da İstanbul ve diğer büyük şehirlerde inşaat sektöründe çalışacak işçi, personel sorununun gündeme geldiği ifade edildi.

Günlük 1.500 liraya çalışacak işçi bulunamıyor

Çalışmaların yanı sıra özellikle usta sıkıntısının yaşandığı ifade edildi. Bu kapsamda Özhaseki, İstanbul’da müteahhitlerin aradığını belirtti. Ekiplerin özellikle deprem bölgesine çekilmesinden dolayı burada çalışacak eleman temininde sorun yaşandığından yakınıldı.

İşi hızlandırmak ve kolaylaştırmak için yeni kararlar alınacak

Gerek işçi temininde gerekse malzeme temininde zorun yaşandığı belirtildi. Türkiye’nin hem yurt içi hem yurt dışına malzeme satışı yaptığını ifade eden Özhaseki, inşaatta kullanılan malzemelerin büyük bölümünün yerli üretim olduğu ifade edildi. Tüm bu sorunların çözümü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir arzımız olacak diye Bakan Özhaseki işi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için bir takım kararların alınacağı ifade edildi ve önümüzdeki süreçte basın toplantısıyla kararların açıklanacağı söylendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum