Bakan Şimşek'ten Kamuya Yeni Memur Alımı Açıklaması: Kısıtlama Geldi

Bakan Şimşek'ten Kamuya Yeni Memur Alımı Açıklaması: Kısıtlama Geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu personeli alımlarına dair çok önemli açıklama geldi. Detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kamu personeli alımlarına dair Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten çok önemli bir açıklama geldi. Milyonlarca KPSS adayı lise, önlisans ve lisans mezununu çok yakından ilgilendiren bu açıklama ile ilgili tüm detaylar bu yazımızda.

Kamu personeli alımlarına kısıtlama geliyor

Maliye Bakanı Şimşek personel alımlarına izin verilmeyeceğini ve belirli kıstasları olacağını belirtti. Özellikle kamuda atama bekleyen mezunları şok eden bu açıklama ile ilgili olarak kıstaslar şu şekilde.

Hiçbir Bakanlık emekli olandan fazla personel alamayacak

Bakan Şimşek'in özellikle dikkat çeken açıklamasındaki ayrıntıda hiçbir Bakanlığın ihtiyaç olmayan personel alımı yapmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Bu noktada Bakanlıklar 2023 yılında ne kadar emekli personel sayısı var ise o kadar yeni personel alımı yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı personel atama sayısı 24.000'i bulmayacak

MEB’in 2023 yılı faaliyet raporunda 2023 yılında emeklilik nedeniyle ayrılan öğretmen sayısı 20 bin 898 kişi olmuştu. İstifa, vefat vb. nedenlerle de ayrılan öğretmen sayısı 2 bin 772 kişi olmuştu. MEB'den ayrılan öğretmen sayısının toplamı şu an da 23 bin 670 kişi oldu. 100 bin öğretmen açığının kapatılmasını bekleyen adaylar Bakan'ın bu açıklamasından sonra büyük şok yaşadı. Sizlerin bu konuda GÖRÜŞ ve YORUMLARI nelerdir? Hemen bu haberimize yazabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum