Bakanlık Bin 500 Personel Alımı Yapacak! Geri Sayım Başladı

Bakanlık Bin 500 Personel Alımı Yapacak! Geri Sayım Başladı

Ticaret Bakanlığı bünyesinde 2023 yılı 1.500 kamu personeli alımı için ilan sürecinde geri sayım başladı. Adaylar geciken ilanın yayımlanmasını bekliyor. İşte beklenti ve talepler.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın açıklamasında Ekim ayı sonunda ilan sürecine girileceği belirtilmişti. 1.500 kadro için 7 Kasım oldu henüz ilan yayımlanmadı. Adaylar ilan sürecini, başvuruları ve birçok konuda taleplerini gündeme getiriyor.

Kasım ayında başvurular alınsın

Bakan Bolat’ın açıklamasında Ekim ayı sonu işaret edilmişti. Adaylar geciken sürecin bir an önce Kasım ayı itibarıyla başlatılmasını talep ediyor. İlan sürecine dair konuyu gündeme getiren KPSS adayları birçok konuda da ayrıca talep ve beklentileri de yer alıyor

KPSS adaylarının talep ve beklentileri

Kamu personel seçme sınavı KPSS adayları özellikle birçok konuda güncelleme ve esnetilme yapılmasını talep ediyor. Özellikle kamu personel alımlarında yer alan 35 yaş şartının esnetilmesinin yanı sıra KPSS puan şartının da düşürülmesini bekliyor. KPSS taban puansız ya da KPSS 50 puan şartı ile başvuru bekleniyor.

Ticaret Bakanlığı 1.500 memur alımı ÖSYM’de

Bakanlık bünyesinde 1.500 yeni memur alımı başvuruları ÖSYM’de alınacak. Online olarak KPSS tercih başvuruları kapsamında önümüzdeki günlerde ilan sürecinin başlatılması bekleniyor. İlan açıklanır açıklanmaz sizleri anında bilgilendireceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum