Bakanlık En Az Lise KPSS Şartsız Yeni Memur Alımı Açıklandı! Başvuru Ekranı

Bakanlık En Az Lise KPSS Şartsız Yeni Memur Alımı Açıklandı! Başvuru Ekranı

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde en az lise mezunlarının başvurabileceği memur personel alımı açıklandı. Sürece dair tüm detaylar, başvuru şartları ve ekran bu yazımızda.

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde “T.C. Stokholm Büyükelçiliği Türk uyruklu sözleşmeli sekreter sınavı duyurusu” açıklandı. Sözleşmeli sekreter pozisyonuna sınavla personel alımı yapılacaktır. KPSS şartı olmadan güncel memur personel alımı başvuru süreci ve tüm detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Dışişleri Bakanlığı personel alımı mezuniyet şartı

En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,

Kamu personeli alımı başvuru genel şartları

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde personel alımları için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, sınav tarihi itibarıyla 46 yaşından gün almamış olmak, kamu haklarından yoksun bulunmamak, erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak (Askerlik görevi ertelenmiş olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.), her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek, çok iyi derecede İsveççe (ayrıca tercihen İngilizce) ve Türkçe bilmek, bilgisayar kullanabilmek şartları var.

Sözleşmeli personel alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Kamu personel alımı için başvurular 29 Haziran 2023 Perşembe e-Devlet sistemi üzerinden Dışişleri Bakanlığı, Kariyer Kapısı - Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı internet adresinden alınacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.