Bakanlık Yayımladı! 32.098 Yeni Personel İstihdamı Açıklandı

Bakanlık Yayımladı! 32.098 Yeni Personel İstihdamı Açıklandı

Sanayi Bakanlığı tarafından resmi gazetede yeni 32 bin 98 alımını içeren istihdam teşvik paketi açıklandı. 1249 yeni belge ile personel istihdamı yapılacak alanlar bu yazımızda.

21 Ağustos 2023 tarihli ve 32286 sayılı resmi gazetede yeni yatırım teşvik belgeleri ile bir önceki dönemde gerçekleşen yatırım teşvikleri açıklandı. Bu haberimizde “2023 yılı Haziran ayına ait yatırım teşvik belgeleri listesi” ile “2023 yılı Haziran ayına ait tamamlama vizesi yapılan yatırım teşvik belgeleri listesine” dair tüm bilgileri hazırladık.

32 bin 98 personel istihdamı yapılacak

Haziran ayı için Bin 249 yeni yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin yatırım tutarı 69 milyar 821 milyonu aştığı belgelerde yer aldı. Bakanlık tarafından destekli yapılacak bu yatırımların gerçekleştirilmesiyle de toplamda 32.098 kişinin istihdam edilecek.

12 bin 605 personel alımı gerçekleşti

Haziran ayına ait teşvik belgeleri ile olmak üzere bu dönemde 243 yatırım teşvik belgesine tamamlama vizesi verildi. Bakanlıkça verilen ve desteklenen bu projelerin sabit yatırım tutarı 9 milyar 867 milyonu aştığı belgelerde yer aldı. Bu teşvik listesindeki istihdamı gerçekleşen personel alımı sayısı 12.605 oldu.

Personel istihdamı yapılacak alanlar hangileridir?

İmalat, Enerji, Tarım, Hizmetler ana alanları olmak üzere onlarca farklı alanda yeni personel alımları içi teşvik belgelerine hemen aşağıdaki linklerden direkt olarak erişim sağlayabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum