Büyükelçilik KPSS Şartsız Sözleşmeli Personel Alımı! En Az Lise Başvuru Ekranı

Büyükelçilik KPSS Şartsız Sözleşmeli Personel Alımı! En Az Lise Başvuru Ekranı

Kamu personel seçme sınavı KPSS şartı olmadan en az lise mezunlarının başvuru yapabileceği sözleşmeli büyükelçilik personeli alımı yapılacak. Tüm detaylar bu yazımızda.

Dışişleri Bakanlığı tarafından KPSS şartsız büyükelçilik personeli alımı yapılıyor. Stokholm Büyükelçiliği için olacak sözleşmeli sekreter alımına kimler başvuru yapabilecek? KPSS’siz güncel memur alımı süreci, şartları ve tüm detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Büyükelçilik personeli olmak için mezuniyet nedir?

Başvurularda adayların en az lise mezunu olması yeterli. Ayrıca liselere eşdeğer olan ve MEB tarafından onaylı yabancı okul mezunları da başvurabilir.

Dışişleri Bakanlığı personel alım genel şartları

Başvuru için T.C. vatandaşı olmak, 46 yaşından gün almamış olmak, kamu haklarından yoksun bulunmamak, askerlikle ilişiği olmamak “erteletmiş olanlar kabul edilmemektedir”, her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmamak, çok iyi derecede İsveççe “tercihen İngilizce” ve Türkçe bilmek, bilgisayar kullanabilmek şartları var.

Sözleşmeli sekreter alımı süreci

Adaylar Dışişleri Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli memur alımı için başvurularını online olarak 29 Haziran’a kadar yapabilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.