Çalışan Ve Emeklilere Müjde! Refah Zammı Geliyor

Çalışan Ve Emeklilere Müjde! Refah Zammı Geliyor

Ocak ayında yapılan 2023 memur zam oranı sonrasında Temmuz ayında da enflasyon kapsamında gerçekleştirilecek olan emekli ve memur zamları konuşulmaya başlandı. Zamma ek olarak refah zam yükseltmesi yapılacağı da söz konusu.

Memur – Sen genel kurulu kapsamında açıklamalar yapan Recep Tayyip Erdoğan, enflasyon kapsamında 7 bin 500 TL üzerinde maaş alan emekliler için gelirlerini arttırabilmeleri adına çeşitli çalışmalarda bulunulduğundan bahsetti. Bu kapsamda enflasyon üzerindeki artışlarda belirlenecek olan Temmuz zam artışının yanında refah payı da verilmesi söz konusu konuşmalar içeriğinde yer aldı.

Memurlar Enflasyona Ezdirilmeyecek!

Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalarda emekli ve memurların Temmuz zammı kapsamında enflasyona göre bu miktarın belirleneceği açıklandı. Erdoğan’ ın konuşmasına göre memur ve emeklinin enflasyona ezdirilmemesi için hem zam hem de refah payı üzerinde artışlar gerçekleştirilecek.

Nisan ayı kapsamında açıklanan 43,68’ lik orandaki enflasyon oranı sonrasında gelir artışını sağlayacak süre 2 ay olarak görünüyor. Temmuz ayı sonrasında da açıklanacak enflasyonlara göre 2023 Temmuz memur zammı kapsamında gelirlerde artış meydana gelecek ve bu anlamda da refah artışları söz konusu olacak.

Hem memur hem de emekliler için çalışmaları sürdürülen zam hesaplama ile Temmuz sonrasında gelirlerde meydana gelecek artış ile yaşam koşullarında iyileşme ve artan fiyatlar kapsamında alım gücünü arttırma da ilgili planlar arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.