Ceza ve Tevkifevleri 9 Bin 512 Sözleşmeli Memur Alımı (İKM 10 Branş)

Ceza ve Tevkifevleri 9 Bin 512 Sözleşmeli Memur Alımı (İKM 10 Branş)

Adalet Bakanlığı bünyesinde Ceza ve Tevkifevleri CTE için İKM dahil 11 farklı branşta 9 bin 512 sözleşmeli memur alımı yapıyor. Başvuru iş ve işlemlerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Adalet Bakanlığına yeni 22 bin 43 kamu personeli memur alımı başvuruları kapsamında CTE için 11 farklı branşa atama yapılacak. İnfaz Koruma Memuru İKM alımı başta olmak üzere 11 farklı nvana 9 bin 512 sözleşmeli memur alımı tüm şartları, kontenjanları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı memur alımı genel şartları nelerdir?

Adalet Bakanlığı memur alımları için T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, KPSS’den tüm unvanlar ve mezuniyetler için en az 70 puanı olmak gerekiyor. yaş itibarıyla İKM alımları için 30 yaşını diğer unvanlar için ise 35 yaşını bitirmemiş olmak şartları var.

CTE memur alımı kontenjanları ve mezuniyet şartları

8.647 infaz ve koruma memuru, 145 ceza infaz kurumu katibi, 1 gemi adamı (sınırlı kaptan), 1 gemi adamı (sınırlı vardiya zabiti), 1 gemi adamı (usta gemici), 128 hemşire, 60 sağlık memuru, 227 teknisyen, 253 şoför, 47 aşçı, 2 kaloriferci alımı yapılıyor. İşte branşlar bazında mezuniyetler:

İnfaz ve Koruma Memuru alımına en az lise veya dengi okul mezunları başvurabilir. Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak,

Ceza İnfaz Kurumu Katipliği personeli alımına fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet MYO veya MYO'ların adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak gerekiyor. Ayrıca en az lise veya dengi okul mezunu olup daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla MEB onaylı daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahipleri başvurabilir.

Hemşire alımına hemşirelik ve hemşireliğe eşdeğer sağlık memurluğu programlarından mezun olanlar başvurabilir.

Sağlık Memuru alımına Meslek liselerinin hemşirelik, toplum sağlığı veya acil tıp teknisyenliği bölümlerinden ya da bu bölümlerin lisans veya önlisans programlarından mezun olanlar başvurabilir.

Teknisyen alımına en az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olanlar başvurabilir.

Şoför alımına en az lise veya dengi okul mezunları başvurabilir. E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gerekiyor.

Aşçı alımına liselerin veya üniversitelerin aşçılık veya dengi bölümü mezunu olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olup, MEB aşçılık mesleği için belirlediği kriterlere uygun aşçılık sertifikası, ustalık belgesi veya dengi sertifikaya sahip olanlar başvurabilir.

Kaloriferci alımına en az lise veya dengi okul mezunları başvurabilir. Ayrıca resmi onaylı kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmaları gerekmektedir.

Gemi Adamı (Sınırlı Kaptan) alımına en az Sınırlı Kaptan ehliyetine sahip olanlar başvurabilir.

Gemi Adamı (Sınırlı Vardiya Zabiti) alımına En az Sınırlı Vardiya Zabiti ehliyetine sahip olanlar başvurabilir.

Gemi Adamı (Usta Gemici) alımına En az Usta Gemici ehliyetine sahip olanlar başvurabilir. Diğer özel hususlara ayrıca aşağıdaki ekran üzerinden direkt olarak erişim sağlayabilirsiniz.

Ceza ve Tevkifevleri personel alımları başvuru süreci

Ceza ve Tevkifevleri CTE 9 bin 512 kamu personeli alımı başvuruları 11 Mayıs’a kadar devam edecek. Adaylar sadece bir unvan veya bir adalet komisyonu için başvuru yapabilir. Örneğin İKM başvurusu yapan bu ilandaki diğer bir kadroya başvuru yapamamaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum