Ceza ve Tevkifevleri CTE 1.019 Katip Alımı Yapacak! Şartlar Nelerdir

Ceza ve Tevkifevleri CTE 1.019 Katip Alımı Yapacak! Şartlar Nelerdir

Kamu kurum ve kuruluşlarına kadro ihdas edilmesi kapsamında yeni kadrolara cezaevi katibi alımı başvuruları alınacak. Şartlar, detaylar bu yazımızda yer alıyor.

Adalet Bakanlığı bünyesinde Ceza ve Tevkifevleri CTE Genel Müdürlüğüne yeni 1.019 kamu personeli alımı yapılacak. GİH sınıfı 7.derece 869 Cezaevi Katibi alımı ile GİH sınıfı 9.derece 150 Cezaevi Katibi alımı için resmi gazetede yeni ihdaslar yayımlandı. CTE katiplik sınavı için başvuru şartları neler olacak? İlan süreci için de adayların taleplerini bu yazımızda gündeme getirdik. Detaylar bu haberimizde bulabilirsiniz.

Katiplik başvuru genel şartları nelerdir?

Başvuru için Türk Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlikle ilişiği olmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak gerekiyor. KPSS puanı olarak lise, önlisans ve lisans alanında en az 70 puan almak, 18 yaşını doldurmuş 35 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor.

Hangi bölüm mezunları CTE katip alımına başvurabilir?

Daktilo-bilgisayar sertifika şartsız başvuru yapabilecek bölümler: Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak gerekiyor.

Daktilo-bilgisayar sertifika şartlı başvuru yapabilecek bölümler: En az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamlayanlar başvurabilir.

CTE personel alımında adayların talepleri nelerdir?

CTE personel alımı ilanı öncesi adaylar özellikle 2 şartın esnetilmesini talep ediyor. Bu kapsamda KPSS 70 puan şartının en az 50 veya KPSS taban puansız olmak şeklinde değiştirilmesini talep ediyorlar. 35 olan yaş şartının da 40 ya da yaş sınırı olmadan yapılmasını bekliyor.

İlan sürecine girilir girilmez sizleri hemen bilgilendireceğiz. Sizler de bu haberimizin gündemde kalması için YORUM ve GÖRÜŞLERİNİZİ yazabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum