Devlete Kadrolu 100 Memur Alımı Yapılacak! Başvurular Başlıyor

Devlete Kadrolu 100 Memur Alımı Yapılacak! Başvurular Başlıyor

Devlet kurumu bünyesinde kadrolu 100 yeni memur alımı başvuruları alınacak. SPK devlet personeli alımı başvuru süreci ve tüm detayları bu haberimizde yer alıyor.

Sermaye Piyasası Kurulu SPT tarafından Genel İdare Hizmetleri GİH sınıfında bulunan 8. derece kadrolar için 80 Uzman Yardımcısı, 10 Bilişim Uzman Yardımcısı ve Avukatlık Hizmetleri sınıfında 10 Uzman Hukukçu Yardımcısı alımı yapılacak. İşte SPK devlet memuru alımı başvuruları ve tüm detayları.

Sermaye Piyasası Kurulu personel alımı genel şartları

Başvurularda adayların 657 sayılı DMK’daki şartları taşıması, 35 yaşını doldurmamış olması, T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması, Sermaye Piyasası Kanunu ve diğer mali yasalara göre suç sayılan eylemlerden hakkında hüküm bulunmaması gerekiyor.

Devlet memuru alımı mezuniyetleri neler?

80 adet Uzman Yardımcısı alımı için KPSS 75 almak ve bu bölümlerden mezun olmak gerekiyor: “Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme, İşletme ve Ekonomi, İşletme ve Yönetim Bilimleri, Hukuk, Fen, Fen-Edebiyat, Mühendislik, Ticari Bilimler, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, Uygulamalı Bilimler, Yönetim Bilimleri Fakültelerinin ve 4 yıllık eğitim veren Bankacılık ve Sigortacılık, Turizm İşletmeciliği ve Bilişim Bilimleri, Uygulamalı Bilimler, Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik, Uygulamalı Yabancı Diller Yüksekokullarının bölümleri olan Aktüerya, Aktüerya Bilimleri, Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Ekonomi/İktisat, Ekonomi ve Finans, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Hukuk, İktisat, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, İşletme, İşletme Yönetimi, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme Mühendisliği, İşletme-Ekonomi, Kamu Yönetimi, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Maliye, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği, Pazarlama, Sermaye Piyasası, Sermaye Piyasası Denetim ve Derecelendirme, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Finans, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve Pazarlama, Yönetim Bilişim Sistemleri, Aktüerya ve Risk Yönetimi, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Finansal Ekonometri, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi, Gayrimenkul ve Varlık Değerleme, Gayrimenkul ve Varlık Değerlendirme, Girişimcilik, İslam Ekonomisi ve Finans, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi, Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası Girişimcilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finans, Yönetim Bilimleri, Finans ve Bankacılık, Gümrük İşletme, İslam İktisadı ve Finans, Yerel Yönetimler”.

10 Uzman Hukukçu Yardımcısı alımı için KPSS 75 almak ve bu bölümlerden mezun olmak gerekiyor: “Hukuk” fakültelerinden mezun olmak gerekiyor.

10 Bilişim Uzman Yardımcısı alımı için KPSS 75 almak ve bu bölümlerden mezun olmak gerekiyor: “Mühendislik fakültelerinin Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği” mezunu olmak şartları var.

SPK güncel memur alımı başvuru süreci

Sermaye Piyasası Kurulu “SPK” 100 devlet personeli alımı başvuruları 28 Ağustos ile 11 Eylül 2023 tarihlerinde olacak. Adaylar online olarak Başvuru yapabilecek. Hemen aşağıdaki kılavuzda tüm detayları ve başvuru ekranını da bulabilir ve diğer hususları inceleyebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.