Dışişleri Bakanlığı 200 Memur Alımı! Online Güncel Başvurular

Dışişleri Bakanlığı 200 Memur Alımı! Online Güncel Başvurular

Dışişleri Bakanlığı tarafından 200 kadroya güncel memur alımı başvuruları alınıyor. 14 farklı alanda olmak üzere memur alımına başvurular ve tüm detaylar bu yazımızda.

Dışişleri Bakanlığına kadrolu memur alımında sona gelindi. 200 aday meslek memuru alımına başvurular, süreç ve tüm detaylar bu yazımızda yer alıyor. KPSS şartı olmadan adaylar başvuru yapabiliyor. Güncel süreci ve tüm bilgileri hemen inceleyebilirsiniz. GİH 7 ve 9. Derece memur alımına başvuru tüm detaylar:

Kamu memur alımı başvuru genel koşulları

  • 657 sayılı DMK’da yer alan genel şartlara haiz olmak gerekiyor.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor.
  • Askerlikle ilişiği bulunmamak gerekiyor.
  • 35 yaşını doldurmamış olmak şartı var. Bu kapsamda 1 Ocak 1989 ve daha sonra doğmuş olmak gerekmektedir.
  • KPSS şartı aranmıyor.

Dışişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları nasıl olacak?

Dışişleri Bakanlığı tarafından kadrolu memur alımları için başvurular online olarak internetten yapılabilecektir. Başvurular 10 Eylül 2024 tarihi dahil yapılabilir.

Kamu personeli alımı başvuru nitelikleri

130 kontenjan İngilizce, 16 kontenjan Fransızca, 12 kontenjan İspanyolca, 8 kontenjan Almanca, 8 kontenjan Rusça, 8 kontenjan Arapça, 6 kontenjan Farsça, 2 kontenjan Çince, 2 kontenjan Japonca, 2 kontenjan İtalyanca, 2 kontenjan Yunanca, 2 kontenjan Ermenice, 1 kontenjan Portekizce, 1 kontenjan İbranice olmak üzere 200 kontenjan var.

Başvuru için adayların üniversitelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji” lisans mezunu olması gerekmektedir. Ayrıca müfredatın yüzde seksenini içeren bu bölümler de başvurabiliyor: hukuk fakülteleri mezunları, sosyal bilimler alanında veya mühendislik fakültelerinden uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat.

Dışişleri Bakanlığı kamu personeli alımı başvuru kılavuzu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum