Dışişleri Bakanlığı Kadrolu 110 Memur Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

Dışişleri Bakanlığı Kadrolu 110 Memur Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde kadrolu olmak üzere 7 ve 9. derecelere olmak üzere 110 memur alımı için süreç bugün başladı. Bakanlık memur alımları tüm detayları bu yazımızda.

Dışişleri Bakanlığında aday meslek memurluğu için başvurular alınmaya başladı. Bakanlık tarafından 110 kadrolu memur atamasına dair gerekli tüm bilgileri bu haberimizde KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladık. Genel İdari Hizmetler GİH sınıfı 7 ile 9. derece kadrolara dair atama tüm detayları şu şekildedir:

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuru şartları

Başvurularda adaylardan devlet memurluğu kanunundaki genel şartlar aranıyor. Ayrıca T.C. vatandaşı olunması, askerlikle ilişiğinin bulunmaması ile 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması şartları yer alıyor.

Hangi bölüm mezunları Bakanlık personel alımına başvurabilir?

Başvuru için “uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri” mezunları başvurabilir. Ayrıca bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden veya hukuk fakültelerinden mezun olmak, Sosyal bilimler alanında veya mühendislik diplomasına sahip olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olanlar da başvurabilir.

Kamu memur alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Dışişleri Bakanlığı memur alımları için başvurular 15-29 Ağustos tarihlerinde olacak. Başvuru iş ve işlemleri online olarak yapılabilecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum