Dışişleri Bakanlığı Kadrolu Memur Alımı! GİH 8. Derece Başvuru Alınacak

Dışişleri Bakanlığı Kadrolu Memur Alımı! GİH 8. Derece Başvuru Alınacak

Dışişleri Bakanlığı tarafından kadrolu güncel memur alımı başvuruları alınıyor. Avrupa Birliği Başkanlığı namına güncel memur atamasına dair tüm detaylar bu yazımızda.

Dışişleri Bakanlığı “Avrupa Birliği Başkanlığı” namına KADROLU MEMUR ALIMI başvuruları alınacak. Bakanlık tarafından Başkanlığı için Genel İdari Hizmetler GİH sınıfı kadrolara başvuru ataması için gerekli tüm süreci ve detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kadrolu memur alımı başvuru şartları nelerdir?

Devlet Memurları Kanununda yer alan genel şartları taşımak gerekmektedir. Başvuru için adayların T.C vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması, 35 yaşını doldurmamış olması, 2023-2024 KPSS’den en az 80 puanı olması ve YDS’den ilgili puan türlerinden en az B seviyesi isteniyor.

Memur personel alımı nitelikleri nelerdir?

KPSS P3, P14, P19, P24, P29, P34, P39 puan türleri isteniyor. Başvuru için lisans siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idari bilimler ile fakültelerin Avrupa Birliği bölümü mezunu olmak gerekiyor. Yurt dışı mezuniyette ise denklik belgesi istenmektedir.

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Dışişleri Bakanlığı “Avrupa Birliği Başkanlığı” memur alımı için başvurular 11 Mart ile 25 Mart 2024 tarihleri arasında olacak. Adaylar online olarak başvuru iş ve işlemlerini yapabileceklerdir.

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuru kılavuzu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum