EGM 2.500 Polis Memuru Alımı Duyurusu Yayımlandı! 2024 PMYO

EGM 2.500 Polis Memuru Alımı Duyurusu Yayımlandı! 2024 PMYO

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 2024 PMYO kapsamında 2 bin 500 kadın ve erkek polis alımı kapsamında güncel duyuru yayımlandı. Detaylar bu yazımızda yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına PMYO için 2024 - 2025 eğitim - öğretim yılına 2.000 erkek, 500 kadın olmak üzere toplamda 2 bin 500) polis memuru öğrenci alımı yapılacak. Güncel detaylara dair tüm bilgileri hemen bu haberimizde bulabilirsiniz.

2024 PMYO 2.500 polis alımı mülakat yeri sorgulama

EGM bünyesinde 2024 yılı PMYO mülakat sınavına katılacak adayların sınav yeri ve tarihleri belli oldu. Adaylar sınav tarihlerini, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile Polis Akademisi internet adresinden öğrenecekler.

Polis alımları mülakat sınavı

Fiziki Yeterlilik Sınavında başarılı olan adaylar, Mülakat Sınav Komisyonu tarafından Mülakat Sınavına tabi tutulacaklar. Mülakat Sınavında adayların psikolojik yeterliliği; duygusal dengesizlik, dışa dönüklük, uyumluluk, sorumluluk, açıklık ve adayın polislik mesleğine istekli olması kıstaslarına göre değerlendirilmesi yapıldı ve adaylar belli oldu.

Polis Akademisi PMYO mülakatları nasıl olacak?

Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

  • Konu hakkında bilgi düzeyi,
  • Kendisinden istenileni kavrama,
  • Özgüveni,
  • İfade etme yeteneği,
  • Beden dilini kullanma becerisi olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter 20 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için toplam 70 puan veya üzerinde alması gerekmektedir.

2024 PMYO polis alımı mülakat duyurusu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.