Elemanlar İş Arıyor! İşveren Yüksek Maaşla Personel Bulunamıyor

Elemanlar İş Arıyor! İşveren Yüksek Maaşla Personel Bulunamıyor

İşverenler oldukça yüksek maaş vermesine rağmen bazı sektörlerde eleman temininde zorluk çekiyor. Bunun yanında da elemanlar iş aramaya devam ediyor. Fazla mesai, düşük ücret ve tüm detaylar bu yazımızda.

Son zamanlarda yüksek maaşlarla da olsa çalışacak elaman temininde sorun olduğu gündemde. Konuyla ilgili olarak gerek sektör temsilcileri gerekse çalışanların görüşlerinde farklılıklar var. İşverenler yüksek maaş veriyoruz ama eleman bulamıyor açıklamalarında bulunuyor. Bunun yanında işçiler, personeller de fazla mesai, mobbing, sigortasız çalıştırma gibi konulardan dertli.

Spesifik örnekler gerçekleri yansımıyor

Çok yüksek maaşla işçi bulunamıyor konusu ile ilgili olarak işçiler aynı görüşü paylaşmıyor. Bazı işverenlerin özellikle yüksek maaşla personel bulamıyoruz konusunu bilinçli gündemde tuttuğunu belirten işçiler sigortasız çalıştırma, mobbing, düşük ücretler ve özellikle de fazla mesai konusunda aynı fikirde değiller. Yüksek maaşla personel bulunamaması konusunun geneli yansıtmıyor.

Ortalama ücretler 22.000 lira

İşçi, usta vb. alanlarda maaşların mühendis maaşlarını geçtiği haberlerinin bir manipülasyon olduğu ifade edilirken maaşların asgari ücretin duruma göre bazı alanlarda bir miktar üstünde olduğu ifade edildi.

Yüksek maaşlı işler çok gerçekçi değil

Çok çok spesifik alanlarda işçi maaşlarının aşırı yüksek olduğu gözlemlenirken garson maaşları 20-22 bin TL, satış elemanı 17-19 bin TL olduğu ifade edilirken bahşişler ve primlerle 4-5 bin TL daha en fazla artış olabileceği belirtiliyor.

Öte yandan fazla mesai de cabası! Bazı alanlarda ek ücret vermeden fazla çalıştırma da söz konusu olabiliyor. İşçileri veya çalışanları siz olmazsanız yerinize çok kişi var şeklinde ifadelerle üstü kapalı veya açık tehditle çalışmak durumunda bırakıldığı da belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum