En Az İlkokul 118 Korucu Alımı Açıklandı! Güncel 4 Şehir Başvuru

En Az İlkokul 118 Korucu Alımı Açıklandı! Güncel 4 Şehir Başvuru

Elazığ Arıcak, Bingöl Genç, Muş ile Diyarbakır Ergani için 118 yeni güvenlik korucusu alımı başvuruları açıkalandı. Güvenlik korucusu olmak için gerekli süreci ve tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Diyarbakır Ergani ilçesi "Ziyaret, Karşıbağlar, Gözeyaka ve Akçaçoban" mahalleleri için 10 güvenlik korucusu alımı yapılacak. Bingöl Genç Kaymakamlığı bünyesinde Genç ilçesi mülki sınırları içerisinde olan (Yazkonağı, Yeniyazı, Yaydere ve Çaybaşı) Köylerinde görevlendirilmek üzere, kırk (40) Güvenlik Korucusu alımı yapılacaktır. Muş Valiliği Güvenlik Korucusu Alım İlanı kapsamında Muş Valiliği mülki sınırlar içerisinde; İl Merkezine bağlı Belde ve Köylerde olmak üzere toplam (40) Güvenlik Korucusu alımı yapılacaktır.

Elazığ İli Arıcak İlçesine bağlı Saman Mahallesine (2), Erimli Beldesi (3), Haberci Mahallesine (7), Kutludüğün Mahallesine (4), Yaylabaşı Mahallesine (6), Kambertepe köyüne (3), Ormanpınar Köyüne (2), Erbağı Köyüne (3) Güvenlik Korucusu alımı olmak üzere 28 korucu alınacak.

Korucu alımı başvuru şartları nelerdir?

Türk vatandaşı olmak, erkek olmak ve Askerlik hizmetini yapmış olmak ya da askerlikten muaf olmak, kadın adaylar için 21 yaşını doldurmuş olmak, 40 yaşından büyük olmamak (alım yapılacak köy veya jandarma sorumluluk bölgesindeki mahallede yeterli sayıda aday bulunmaması halinde bu şart 50 yaş olarak uygulanır), En az ilkokul mezunu olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

2023 güvenlik korucu alımı başvuru süreçleri nasıl olacak?

Elazığ ili güvenlik korucusu alımı için 11 Ağustos 2023 tarihine kadar Arıcak Kaymakamlığına bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Bingöl ili güvenlik korucusu alımı için 8 Ağustos 2023 günü mesai saati bitimine kadar Genç İlçe Jandarma Komutanlığına yazılı dilekçe ile şahsen müracaatta bulunacak ve dilekçe ekine istenen belgeler eklenecektir.

Muş ili güvenlik korucusu alımı için 20 Ağustos 2023 tarihleri arasında Muş Valiliğine dilekçe ile müracaat ederek, bağlı bulundukları Jandarma Karakol Komutanlıklarına istenen belgeler ile birlikte teslim edeceklerdir.

Diyarbakır Ergani ilçesi güvenlik korucusu alımı için başvurular 31 Temmuz'a kadar Ergani İlçe Jandarma Komutanlığına yapılabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum