En Az İlkokul Yeni Güvenlik Korucusu Alımı Başvurusu Başladı

En Az İlkokul Yeni Güvenlik Korucusu Alımı Başvurusu Başladı

Kamuya yeni güvenlik korucusu alımı başvuruları kapsamında yeni ilan açıklandı. Kimler korucu olabilir? Güvenlik korucu alım başvuru süreci ve tüm detaylar bu yazımızda.

Güncel GÜVENLİK KORUCUSU ALIMI başvuru ilanı Siirt ilinden geldi. Siirt ili merkez ilçesi bünyesinde “Sağırsu Köyüne” Güvenlik Korucusu alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru şartlarını taşıyan adayların Siirt Merkez İlçe Jandarma Komutanlığına başvurmaları istendi. İşte detaylar.

Korucu olmak için şartlar nelerdir?

T.C. vatandaşı olmak, Erkek Adaylar için Askerlik hizmetini yapmış olma ya da 1111 sayılı kanuna göre muaf olmak, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 40 Yaşından büyük olmamak, En az ilkokul mezunu olmak, kamu haklarından mahkûm bulunmamak, 3713 sayılı terörle mücadele kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak, kan davasına karışmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak,

Halihazırda görevlendirileceği köyde ya da Jandarma sorumluluk bölgesindeki mahallede ikamet etmek, Güvenlik Koruculuğuna engel olacak şekilde köy hudutları dışında başka bir işte çalışmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, sakatlığı veya akıl hastalığı bulunmamak, Siyasi parti üyesi olmamak şartları var. Diğer tüm şartlara hemen aşağıdaki kılavuzdan erişim sağlayabilirsiniz.

Korucu alımı başvuru belgeleri nelerdir?

Siirt ili için yapılacak güvenlik korucu alımında başvuru belgeleri şu şekildedir: Kimlik Kartı (Nüfus cüzdanı), Diploma veya İlkokul mezunu olduğuna dair belge, Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış ya da 1111 sayılı kanuna göre muaf olduğuna dair belge, sağlık kurulu raporu, vesikalık fotoğraf, Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi, Adli Sicil/Arşiv Kaydı Belgesi, ikametgah belgesi isteniyor.

Güvenlik korucusu alımı başvuru, sınav ve değerlendirme süreci

Başvurular 22 Mayıs’a kadar sürecek. Başvurular şahsen olmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına yapılacak. Adaylar Güvenlik Korucusu alımında Fiziki Yeterlilik Değerlendirme Testi (Spor Testi) 01 Haziran’da yapılacak. Adaylar Fiziki Değerlendirme Testine Eşofmanlı ve kimlik belgesi Siirt Merkez İlçe Jandarma Komutanlığında hazır olmaları gerekiyor. Mülakat ise 22 Haziran 2023’den sonra başlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum