En Az Lise 2450 Sözleşmeli Personel Alımı! KPSS 50 Başvuru Ekranı

En Az Lise 2450 Sözleşmeli Personel Alımı! KPSS 50 Başvuru Ekranı

En az lise olmak üzere lisans ve önlisans mezunları için KPSS 50 puanla olmak üzere sözleşmeli 2450 personel alımı yapılıyor. İşte sürece dair detaylar ve başvurular.

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS 50 puanla olmak üzere 2450 sözleşmeli memur alımı başvuruları sona eriyor. Diyanet memur alımı farklı ünvanlarda din görevlisi kadroları için olacak. Lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar başvurularını yarın dahil olmak üzere yapabileceklerdir. İşte tüm detaylar.

Memur alımı başvuru şartları nelerdir?

657 sayılı DMK’daki şartları taşımak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak şartları var. Ayrıca tüm ünvanlarda adayların KPSS’den en az 50 ve üzeri olması gerekmektedir.

Sözleşmeli personel alımı başvuru nitelikleri nelerdir?

2300 İmam hatip alımında 1.500 İlahiyat Fakültesi, 100 İlahiyat Önlisans+İHL+Hafız, 100 İlahiyat Önlisans + İHL, 600 İHL + Hafız kontenjanı yer alıyor.

70 Kur’an Kursu Öğreticisi alımında 40 İlahiyat Fakültesi+Hafız “Kadın”, 30 İlahiyat Fakültesi+Hafız “Erkek” kontenjanı yer alıyor.

20 Kur’an Kursu Öğreticisi “işitme engelli öğrenciler için” alımında 5 İlahiyat Fakültesi “Kadın”, 5 Diğer Lisans+İlahiyat Önlisans “Kadın”, 10 İlahiyat Önlisans “Kadın” kontenjanı yer alıyor.

10 Kur’an Kursu Öğreticisi “görme engelli öğrenciler için” alımında 5 İlahiyat Fakültesi “Kadın”, 5 İlahiyat Önlisans “Kadın” kontenjanı yer alıyor.

50 Müezzin- Kayyım alımında 10 İlahiyat Fakültesi, 15 İlahiyat Önlisans+Hafız, 25 İHL/Lise+Hafız kontenjanı yer alıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımı süreci nasıl olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı DİB tarafından farklı ünvanlarda 2540 kamu personeli alımı için başvuru iş ve işlemleri 6 Ekim dahil olmak üzere yapılabilecektir. Başvurular diyanet’in sınav internet sitesinden online olarak yapılabilecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum