En Az Lise 300 Askeri Personel Alımı Bugün Başladı! Sahil Güvenlik

En Az Lise 300 Askeri Personel Alımı Bugün Başladı! Sahil Güvenlik

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde olmak üzere 300 Uzman Erbaş Alımı başvuruları bugün itibarıyla alınmaya başladı. Sahil Güvenlik askeri personel alımı tüm detayları bu yazımızda.

T.C. İçişleri Bakanlığı “Sahil Güvenlik Komutanlığı” 2023/2. Dönem askeri personel alımı başvuruları kapsamında yeni 300 kadro için uzman erbaş alımı başvuruları başladı. “Topçu, telsizci, motorcu, muhafız, elektrikçi, şoför, kurbağaadam” branşlarında olmak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığına 300 yeni uzman erbaş alımı gerçekleştirilecektir. Tüm detayları, başvuruları bu haberimizde hemen inceleyebilirsiniz.

Sahil Güvenlik Uzman erbaş alımı başvuru şartları

Başvuru için T.C. vatandaşı olmak, erkek olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak 27 yaşını bitirmemiş olmak gerekmektedir. Ayrıca askerlik görevini yükümlü erbaş/er ya da sözleşmeli erbaş/er olarak yapmış veya yapıyor olmak gerekiyor. Öte yandan askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için terhisin üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmemiş olmak şartları var.

Uzman erbaşlık nitelikleri nelerdir?

100 Topçu alımı için Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığında Topçu, Torpidocu, Mayıncı, Porsun ya da Vardabandra sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak gerekiyor.

30 Telsizci alımı için aşağıdaki şartlardan en az birini taşımanız gerekmektedir:

Askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Telsizci sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak gerekiyor.

Askerlik hizmetini Hava Kuvvetleri Komutanlığında MEBS Cihazları Bakım Eri/Yardımcısı sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak gerekiyor.

Askerlik hizmetini Kara Kuvvetleri Komutanlığında Telsiz İşletmeni ya da Haber Merkezi İşletmeni sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak gerekiyor.

Meslek Liselerinin veya Mesleki Eğitim Merkezlerinin; Gemi Elektroniği ve Haberleşme, Elektronik Haberleşme ya da Haberleşme Sistemleri bölümü mezunu olup askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak gerekiyor.

40 Muhafız alımı için Askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Muhafız, Deniz Piyade ya da Talim Öğretmeni sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak gerekiyor.

50 Motorcu alımı için aşağıdaki şartlardan en az birini taşımanız gerekmektedir:

Askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yüzer unsurlarında (Gemi/Bot vb.) Motorcu sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak gerekiyor.

Meslek Liselerinin veya Mesleki Eğitim Merkezlerinin; “Gemi Makineleri İşletme, Denizcilik/Makine Zabitliği,” Makine Teknolojisi alanının “Makine Bakım Onarım, Motor (Benzinli), Motor (Dizel)” veya Motorlu Araçlar Teknolojisi alanının “Otomotiv Elektromekanik ya da İş Makineleri” bölümü mezunu olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak gerekiyor.

30 Elektrikçi alımı için aşağıdaki şartlardan en az birini taşımanız gerekmektedir:

Askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Elektrikçi sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak gerekiyor.

Meslek Liselerinin veya Mesleki Eğitim Merkezlerinin; Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı, Bobinaj ya da Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü bölümü mezunu olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak gerekiyor.

Millî Eğitim Bakanlığı onaylı Elektrik- Elektronik Teknolojisi alanı Bobinaj ya da Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü dalında Ustalık/Kalfalık Sertifikasına sahip olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak gerekiyor.

35 Şoför alımı için Yeni tip sürücü belgelerinde “DE” ya da “CE” sınıfı ehliyeti bulunup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak gerekiyor.

Güncel personel alımı başvuru süreci nasıl işler?

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından farklı ünvanlarda 300 uzman erbaş alımı için başvuru iş ve işlemleri bugün itibarıyla başladı. Adaylar 2 Ekim ile 12 Ekim 2023 tarihine kadar online olarak yapılabilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum