En Düşük İşçi Maaşı 21 Bin Memur 22 Bin TL Oluyor! Asgari Ücret Ne Kadar Olacak

En Düşük İşçi Maaşı 21 Bin Memur 22 Bin TL Oluyor! Asgari Ücret Ne Kadar Olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamu işçi zammının açıklamasının ardından özellikle memur, emeklileri ve asgari ücretliler için de artışlar olacağı açıklandı. İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çok önemli memur maaşı artış açıklaması da bugün geldi. Kamu işçilerine yapılan zamlardan sonra memurlar için de Temmuz’de önemli artış olacak. Ayrıca emekliler de aynı şekilde artacak. Peki asgari ücret artışı da aynı şekilde yüksek olacak mı işte gerekli tüm bilgiler.

Kamuda en düşük işçi maaşı 21 bin TL’yi buldu

Kamu kurum ve kuruluşlarında en düşük işçi maaşı 15 bin TL’ye çıkarılmıştı. Verilen % 45 zamla en düşük çıplak maaş bu şekilde oldu. Öte yandan ilave tediyeler ve refah payı vb. ödemelerle birlikte en düşük kamu işçi aylığı 21 bin TL’yi bulacak.

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak

Erdoğan bugün de en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını açıkladı. Kamu işçilerine yapılan zamlar çerçevesinde aynı şekilde artış olacağı ve refah payı ile birlikte de en düşük memur maaşı 22 bin TL’yi bulacağı ifade edildi. Bu kapsamda emekliler de memur maaş artışı kadar Temmuz ayında zam almış olacaklar.

Asgari ücret artışı ne kadar olacak?

Bilindiği üzere maaş artışlarında en çok merak edilen konulardan birisi de asgari ücret artışı. Temmuz ayında da asgari ücret artışı olacağı ve bu konuda da çalışmaların sürdüğü belirtilmişti. En düşük asgari ücretin de işçi ve memur maaş artışlarından sonra 15 bin TL’ye çıkması bekleniyor.

Sizler de HEMEN bu haberimize YORUM ve GÖRÜŞLERİNİZİ yazabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum