Fabrikalara Personel Alımına Anonsla Eleman Aranıyor! Fakat Gelen Yok

Fabrikalara Personel Alımına Anonsla Eleman Aranıyor! Fakat Gelen Yok

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç tarafından yapılan açıklamada fabrikalara yakın yerlere camilerden anons yapıldığı ancak eleman bulunamadığı belirtildi.

ASO Başkanından anonsla eleman aranıyor açıklamasına yer verildi. Ankara Sanayi Odası Başkanı tarafından yapılan açıklamada sanayide personel ihtiyacının çok fazla olduğuna yer verildi. Ardıç, fabrikaya yakın yerlerde anons ile eleman arandığını ama kimsenin gelmediği belirtildi.

Camiden eleman temini için anons yapılıyor

Camiden yapılan anonsla eleman arandığını anca kimsenin gelmediği ifade edildi. Yerleşim yerlerine yakın camiden anons yapılmasına rağmen bir başvuru bile olmadığı ifade edildi.

Ara eleman ihtiyacı çok fazla

Sanayide ara elemanların uygulayıcı kadrolar olarak tanımlandıkları ASO başkanı Ardıç tarafından ifade edildi. Her alanda olmak üzere çok fazla sayıda ara elemana ihtiyaç olunduğu belirtildi. Başkan Ardıç özellikle Kazan’daki camiden personel alımı için anons yapıldığını ancak hiç kimsenin gelmediği ifade edildi. Asgari ücretten de fazla verilmesine rağmen eleman temininde zorlandığı belirtildi.

Ciddi oranda Suriyeli işçi var

Ankara’da çok fazla olmasa da ülkenin birçok bölgesinde ciddi oranda Suriyeli işçi çalıştırıldığı ifade edildi. Suriyelilerin ülkelerine gönderilmeleri durumunda sanayide çok büyük sıkıntılar yaşanacağı ifade edilirken acilen Göç Bakanlığının kurulmasının gerekliliği vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum