Gençlik ve Spor Bakanlığı 1.453 Yurt Yönetim Personeli Alımı Yapacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı 1.453 Yurt Yönetim Personeli Alımı Yapacak

Gençlik ve Spor Bakanı tarafından son dakika açıklamasında GSB yurtlarına 1.453 yeni yurt yönetim personeli alımı yapılacağı müjdesi geldi. İşte detaylar ve şartlar.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşık Bak tarafından YURTKUR’a yeni 1.453 kamu personeli alımı müjdesi geldi. Yurt yönetim personeli olmak için şartlar nelerdir? GSB personel alımı süreci ne zaman başlayacak? Tüm detaylar bu yazımızda yer alıyor.

GSB 1.543 yurt yönetim personeli alımı süreci

1.453 yurt yönetim personeli alımı ilanı resmi gazetede önümüzdeki günlerde yayımlanacak. Öte yandan GSB personel genel müdürlüğü tarafından da gerekli duyurular yapılınca KAMU PERSONELİ ALIMI olarak sizleri bilgilendireceğiz. İşte güncel şartlara dair detaylar.

Kimler yurt yönetim memuru alımına başvurabilir?Daha önceki yurt yönetim personeli alımları 3 farklı grupta kadın ve erkek adaylar için ayrı ayrı kontenjanlar şeklinde olmuştu. Yeni atamada da aynı şekilde olacaktır. İŞte o gruplara dair başvuru yapabilecek mezuniyetler.

657 DMK'daki şartları taşımak, T.C. vatandalı olmak. askerlikle ilişiği olmamak, KPSS'den en az 60 ve üzeri puan almak gerekiyor.

Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Kamu Yönetimi, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri mezunu olmak gerekiyor.

Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren sosyoloji, psikoloji, sosyal hizmetler ve turizm mezunu olmak gerekiyor.

Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren herhangi bir bölümü ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum