GSB 11 Bin 480 Kadrolu-Sözleşmeli Memur Alımı Başvuru Bugün Başladı

GSB 11 Bin 480 Kadrolu-Sözleşmeli Memur Alımı Başvuru Bugün Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB tarafından kadrolu 1 ilan, sözleşmeli 2 ilan kapsamında toplamda 11 bin 480 kadro için memur alımları bugün başladı. GSB personel alımları ve tüm detaylar bu yazımızda.

Gençlik ve Spor Bakanlığı kadrolu 25 memur alımı ile sözleşmeli 11 bin 455 kamu personeli alımı başvuruları 28 Ağustos 2023 Pazartesi günü itibarıyla başladı. 3 farklı ilan kapsamında koruma ve güvenlik görevlisi alımı, destek personeli alımı, büro personeli alımı, müfettiş yardımcısı alımı ve psikolog alımı yapılacak. İşte detaylar.

GSB memur alımı başvuru şartları nelerdir?

Adayları başvuru için T.C. vatandaşı olması, 657 DMK’daki genel şartlara haiz olması gerekmektedir. Ayrıca 18 yaşını tamamlamış olmak, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak ile kamudan ihraç edilmemiş olmak ve görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak gerekiyor. Müfettiş yardımcısı için KPSS 80, büro personeli alımı için KPSS 70, destek personeli alımları için KPSS 50, koruma ve güvenlik personeli alımı için KPSS 50, Psikolog alımı için de KPSS 70 puan şartları var.

Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alımı mezuniyet şartları nelerdir?

Büro Personeli alımı için “ İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Kamu Yönetimi, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümleri” mezunu olmak gerekiyor.

Destek personeliTemizlik” alımı için lise mezunu olmak gerekiyor.

Psikolog alımı için “Psikoloji bölümü” mezuniyeti şartı var.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için “önlisans düzeyinde eğitim veren herhangi bölüm mezunu” olmak şartları var.

Destek PersoneliBakım-Onarım, Sıhhi Tesisatçı, Havuz Suyu Operatörü ile İklimlendirme Personeli” alımları için lise mezunu olmak gerekiyor.

Kamu personeli alımı başvuru süreci nasıl işler?

Adaylar Gençlik ve Spor Bakanlığının 3 farklı ilanına da başvurularını 28 Ağustos 2023 itibarıyla yapabileceklerdir. Süreç online olarak yapılabilecek. Adaylar aşağıdaki kılavuzlarda yer alan başvuru ekranı üzerinden gerekli iş ve işlemlerini 25 müfettiş yardımcısı alımı için 11 Eylül 2023 tarihine kadar, 4 bin 501 kadroluk personel alımı için 6 Eylül tarihine kadar ve 6 bin 594 kadroluk personel alımı için 1 Eylül 2023 tarihine kadar başvurularını yapabileceklerdir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum