Günlük 2.000 Lira Maaşla Çalışacak Personel Bulunamıyor! Ciddi Açık Var

Günlük 2.000 Lira Maaşla Çalışacak Personel Bulunamıyor! Ciddi Açık Var

Sektörde ciddi açıklan olduğu belirtilirken 2.000 lira yevmiyeyle çalışacak personel temininde sorun yaşanıyor. İşte detayların yer aldığı gündeme dair haberimiz.

Özellikle bazı sektörlerde yüksek maaşlar verilmesine rağmen eleman temininde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bir yandan nitelikli mezun mühendisler düşük ücretle bile çalışmayı kabul ederken çok yüksek maaşlarla işçi personeller bazı sektörlerde çalışmayı kabul etmiyorlar. Meslek liselerine dönüşümde yaşın düşürülmesi ve birçok detaylar bu yazımızda.

Günlük 2 bin lira yevmiyeyle eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı tarafından özellikle yapılan önemli açıklamalar gündemde yerini aldı. Başkan Hasan Şişik 6 Şubat depremlerinden sonra kalifiye elemanların bölgeye gittiğini ve 2.000 lira yevmiyeyle bile işçi, personel temininde büyük sorun yaşandığını belirtti. Bu kapsamda da MEB ile iletişime geçilerek eleman temininde açığın meslek liseleriyle işbirliği yapılarak çözülmesi yoluna bakılacak.

Mühendisler 20 Bin TL’ye razı ama işçi 50 Bin TL’yi beğenmiyor

Başkan Şişik özellikle bir şube Başkanının mühendis alımı için ilan verdiğini ve 200 kişinin müracaatta bulunduğunu belirtti. Bunun yanı sıra kaynakçı için ise ilana sadece 1 kişi başvurdu. 50 bin TL verilmesine rağmen kaynakçının ücreti beğenmediği ancak mühendislerin 20 bin TL’ye razı olduğu bir ortam oluştuğu ifade edildi.

Meslek liselerine yönlendirme şart

Özellikle meslek liselerine daha küçük yaşlarda bir yönlendirme olması yönünde talep dile getirildi. Özellikle ilkokuldan sonra çocukların kabiliyetine, zeka seviyesine, eğilimine göre mutlaka meslek alanlarına yönlendirilmesi yönünde çalışma olması gerektiği ifade edildi. Üniversite mezunlarının en çok rencide edildiği bir dönemde olunduğu belirtilirken, daha küçük yaşlarda mesleğe yönlendirme olması gerektiği vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum