Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 Memur Alımı Duyuru! Tüm KPSS Puanları-Sonuç

Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 Memur Alımı Duyuru! Tüm KPSS Puanları-Sonuç

Hazine ve maliye Bakanlığı tarafından 400 kamu personeli alımı kapsamında yeni duyuru geldi. 400 kadroya başvuru sonucu yazılı adaylar açıklandı. Detaylar ve süreç bu yazımızda.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 400 memur alımı duyurusu yayımlandı. En düşük KPSS puanları belli oldu. 27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile adayların sınav giriş yerlerine ilişkin duyuru kapsamında süreç ve sınav bilgileri belli oldu. 400 memur alımı başvuru sonuçları belli oldu.

Yazılı sınav nasıl olacak?

İktisat Grubu: Mikro iktisat, Makro iktisat. Maliye Grubu: Kamu maliyesi, Maliye politikası. Hukuk Grubu: Anayasa hukuku, Medeni hukuk (Başlangıçkişiler hukuku-eşya hukuku), İdare hukukunun genel esasları ve idari yargı, Borçlar hukuku (Genel hükümler), Ticaret hukuku (Başlangıç), Ceza hukuku (Genel hükümler): Muhasebe Grubu: Genel muhasebe.

400 memur alımı yazılı sınav değerlendirme nasıl olacak?

Adaylar her konu grubunda yer alan konuların tamamından soru sorulacağı anlamına gelmemektedir. Konu grupları eşit ağırlıkta değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Yazılı sınav, 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek olup yazılı sınavı başarmış sayılmak için her konu grubundan en az 50 puan alınması ve bunların ortalamasının en az 70 puan olması şarttır.

Kamu personel alımı yazılı sınav bilgileri nelerdir?

Yazılı sınav, 27 Nisan 2024 tarihinde test olacak ve 10.00'da başlayacak. Adaylar fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesini (Nüfus cüzdanı, T.C. kimlik numarası olan sürücü belgesi veya pasaport) yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı internet sitesinden en düşük KPSS puanlarına ve tüm detaylara hemen erişim sağlayabilirsiniz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı başvuru sonuç en düşük KPSS puanları.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.