İçişleri Bakanı Açıkladı! Yeni Kamu Personeli Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Açıkladı! Yeni Kamu Personeli Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan yeni personel alımlarına dair önemli açıklama geldi. Yakında yeni kaymakam adayı alınacağını açıklayan Bakan Yerlikaya sınav tarihini de açıkladı.

2023 yılı yeni kaymakam alımları yapılacak. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklanan yeni kamu personeli alımı başvurularına dair yeni ilan sürecinin önümüzdeki günlerde duyurulacağı müjdesini verdi. İşte detaylar.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Yeni Personel Alımı Yapılacak

Bakan Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada kaymakam olup İçişleri Bakanlığı ailemize katılmak isteyen, geleceğin Mülki İdare Amiri olarak vatanınıza hizmet etmeyi arzulayan adaylara seslenerek sınav tarihini açıkladı.

Personel alımı sınav tarihi açıklandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada Kaymakamlık Sınavının 3 Aralık 2023 tarihinde yapılacağı ve 77 Kaymakam adayı alımı gerçekleştirileceğini belirtti. İlan sürecinin de önümüzdeki günlerde duyurulacağı ifade edildi.

Kaymakam alımı güncel şartları nelerdir?

657 DMK'daki şartları taşımak, T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak gerekiyor. Ayrıca 35 yaşını doldurmamış olmak ve kılavuz yayımlanınca ilgili şartlara da haiz olmak gerekiyor. Mezuniyet şartları da şu şekildedir:

Uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak gerekiyor. Ayrıca Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmak şarı ile de başvur ukabul ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum