İŞKUR 4.000 İş ve Meslek Danışmanı İMD Alımı Gündemde! Şartlar Neler

İŞKUR 4.000 İş ve Meslek Danışmanı İMD Alımı Gündemde! Şartlar Neler

İşkur bünyesinde uzun süredir İş ve Meslek Danışmanı İMD alımı yapılmıyor. İMD alımı için geri sayım başladı ve adaylar yeni 4.000 atama bekliyor. İşte son güncel şartlar.

Türkiye İş Kurumu İŞKUR’da yeni 4.000 iş ve meslek danışmanı kadrosuna İMD ataması yapılması için geri sayım başladı. KPSS adayları İŞKUR’un uzun yıllardır İMD alımlarını yapmadığını belirtiyor. Bu kapsamda da 2023 yılında en az 4 bin kadroya atama yapılmasının şart olduğunu düşünüyor. İşte son güncel İMD şartları ve adayların talepleri.

Son İMD personel alımı 2018 yılında yapıldı

Türkiye İş Kurumu tarafından İMD alımı ataması son olarak 2018 yılında gerçekleştirildi. O zamandan bu yana 5 yıl geçti ve yeni personel alımı yapılmadı. 2018’deki bin 1141 atama sonrası adaylar geciken atamalar için en az 4.000 kadro talep ediyor.

İş ve Meslek Danışmanı İMD alımı şartları nelerdir?

İş ve Meslek Danışmanı İMD alımına başvuru için adayların herhangi lisans mezunu olması gerekmektedir. Ayrıca lisans mezuniyetinin yanı sıra MYK belgesinin de sahip olunması, T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiğinin olmaması gerekmektedir.

İŞKUR imd personel alımı adayların talepleri

Adaylar son 5 yıldır yapılmayan atamaların bu yıl mutlaka yapılmasını talep ediyor. BU kapsamda en az 4.000 İMD alımı bekleniyor. Öte yandan adaylar özellikle gerek İMD alımı olsun gerek diğer tüm atamalarda yaş şartının da esnetilmesini bekliyor. İMD alımlarının yapılması adına adayların taleplerini KAMU PERSONELİ ALIMI olarak gündeme getirdik. Sizler de bu haberimize YORUM ve GÖRÜŞLERİNİZİ hemen yazabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum