İŞKUR Günlük 438 Lira Harçlıkla Yeni Eğitim Programını Başlattı

İŞKUR Günlük 438 Lira Harçlıkla Yeni Eğitim Programını Başlattı

İŞKUR işi yerinde öğrenin sloganı ile işbaşı eğitim programları ile mesleki yeterlilik kazanabilirsiniz. Mezun olukları ve ilgi duydukları iş alanında kendi işlerini seçebileceklerdir.

İŞKUR bu kapsamda İş Başı eğitim programı kapsamında (İEP) haftanın 6 günü eğitim alabileceklerdir. Toplam 15 saatlik iş başı eğitimi kapsamında ücret karşılığında bu eğitim programlarından yararlanabileceklerdir. İşte gerekli tüm detayların yer aldığı haberimiz.

İEP Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Başvuru yapmak isteyen adaylar İş başvurularını resmi internet adresi olan İŞKUR İş arayan linki üzerinden iş başvurularını elektronik ortamda gerçekleştirebileceklerdir.

İEP Son İş Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Aday olmak isteyenler İş Başı Eğitim Programı kapsamında 21 Kasım 2023 tarihine kadar iş başvurusunda bulunabileceklerdir. İEP programı 21 Kasım 2023 tarihinde başlayacak 21 Mayıs 2024 tarihinde eğitim programı sona erecektir.

Kimler İEP İçin Başvuru Yapabilecek?

İŞKUR İEP kapsamında Düz Dikiş makinecisi alımı gerçekleştirilecektir. Adaylar en az İlkokul mezunu en fazla lisans mezunu olmak. 17 yaşını tamamlamış 60 yaşını geçmemiş olmak. Şartlarını taşımaları gerekmektedir. İŞKUR kaydı olmayan adayların İEP başvurusu kabul edilmeyecektir.

İŞKUR Kursiyerlere Ne Kadar Ücret Ödeyecek?

Eğitim programı kapsamında gerekli şartları taşıyan adaylara İŞKUR 2023 yılı için programa devam edilen her bir gün için işsizlik ödeneği alanlara 219,28 TL, öğrencilere 328,91 TL ve diğer kişilere 438,55 TL zaruri gider ödenmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.