Jandarma Genel Komutanlığı 523 Subay-Astsubay Alımı: Lise Başvuru!

Jandarma Genel Komutanlığı 523 Subay-Astsubay Alımı: Lise Başvuru!

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde subay ve astsubay alımları kapsamında başvurular online olarak tamamlanıyor. Adaylar JSGA PTS internet adresinden 523 kadro için başvuru yapabilir.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu “JAMYO” “283” erkek “40” kadın astsubay alımı ile Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine “200” erkek subay alımı yapılacak. Subay-astsubay alımı başvuru son gününe dair tüm detaylar bu haberimizde.

Subay-astsubay alımı başvuru şartları nelerdir?

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Evli, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,
  • Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri “01 Ocak 2024” itibarıyla yirmi bir yaşını bitirmemiş olmak, “1 Ocak 2003 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecektir.”
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
  • Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümleri nedeniyle ilişiği kesilenler hariç; herhangi bir nedenle askeri okullardan, Emniyet Teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, sivil okullardan çıkarılmamış olmak,
  • 2024 Yılı JSGA Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Başvuru Kılavuzu ile 2024 Yılı JSGA Güvenlik Bilimleri Fakültesi Başvuru Kılavuzunda yer alan diğer hususlara haiz olmak gerekmektedir.

Jandarma askeri personel alımı nitelikleri (sınav-mezuniyetler)

Subay ve astsubay alımları için ayrıca lise mezunu olmak gerekiyor. Ayrıca adayların TYT’den ilk 450.000 aday arasına girmek. Subay alımlarında ayrıca kontenjanlar kapsamında Eşit Ağırlık (EA) en az 150.000’inci, Sayısal (SAY) en az 150.000’inci, Sözel (SÖZ) en az 30.000’inci aday arasına girmek gerekiyor.

Jandarma Genel Komutanlığı 523 subay-astsubay alımı süreci

Jandarma Genel Komutanlığı subay-astsubay alımları için başvurular 25 Temmuz 2024 tarihine kadar olacak. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) internet adresinden yapılabilir.

Jandarma JSGA PTS başvuru ekranı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.