Kahramanmaraş’ta Yeni Deprem! 4.1 Olarak Gerçekleşti

Kahramanmaraş’ta Yeni Deprem! 4.1 Olarak Gerçekleşti

3 ay önce meydana gelen büyük Kahramanmaraş depremi tüm ülkeyi etkiledi. Yaşanan acı dolu gecenin ardından sosyal hayat henüz tamamen eskiye dönebilmiş değil. Bölgedeki vatandaşlar ise diken üzerinde yaşamına devam etmeye çalışıyor.

Onlarca ili etkileyen büyük depremlerin ardından bölgedeki enerji henüz durulmuş değil. Bugün, Maraş’ta yeni deprem meydana geldi. AFAD’ın sunduğu bilgilere göre deprem yine Kahramanmaraş merkezli olarak kayda geçti. Saat 15:29’da meydana gelen depremin büyüklüğü ise 4.1 olarak açıklandı.

Artçılar Devam Edecek

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar yeni bir deprem olup olmayacağını merak ediyor. Bu nedenle kendi güvenliklerini sağlamak için sıklıkla araştırma yapıyor. Bölgede yaşanan büyük depremin etkilerinin yıllarca süreceği pek çok uzman tarafından açıklanmıştı. Ancak bölgede meydana gelebilecek büyük bir deprem potansiyeli görünmüyor.

Her ne kadar büyük deprem beklenmiyor olsa da artçı depremler bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Uzmanlar, bölgede büyüklüğü çok yüksek olmayan artçı depremlerin aralıklarla meydana geleceği konusunda hemfikir. Ancak uzmanlar bölgede yaşayanları korkmamaları ve endişelenmemeleri için uyarıyor.

Son Depremler Nereden Takip Edilir?

Kahramanmaraş, Çukurhisar’da meydana gelen deprem bölgedekileri endişelendirdi. AFAD verilerine göre 4.1, Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise 4.0 büyüklüğünde olan depremin ardından vatandaşlar son depremleri nereden kontrol edebileceklerini merak ediyor. Son depremler, AFAD veya Kandilli Rasathanesi web sitelerinden kontrol edilebiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.