Kamu Bankalarına 545 Memur Alımı: Kontenjanlar - Süreç - Şartlar

Kamu Bankalarına 545 Memur Alımı: Kontenjanlar - Süreç - Şartlar

Kamu Bankaları bünyesinde güncel memur alımı kadrolara için 545 kontenjana atama yapılacak. Kamu personeli alımı başvuru süreci ve tüm detayları bu yazımızda yer alıyor.

Halkbank "Servis Görevlisi alımı Müfettiş Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı ve Uzman Yardımcılıkları" için olmak üzere 510 kadroya memur alımı yapıyor. Merkez Bankası ise 35 kadroya memur alımı yapıyor.

Merkez Bankası ve Halkbank personel alımı kontenjanları

Halk Bankası kontenjanları: 350 Servis Görevlisi, 25 Müfettiş Yardımcısı, 25 İç Kontrolör Yardımcısı, 100 Uzman Yardımcısı, 5 Müfettiş Yardımcısı, 5 İç Kontrolör Yardımcısı.

Merkez Bankası Kontenjanları: 15 Uzman Yardımcı, 10 Araştırmacı, 5 müfettiş yardımcısı ve 5 BT müfettiş yardımcısı alımı yapıyor.

Banka Personeli Alımları Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından yasaklı olmamak, Merkez Bankasına alınacak kişilerde 1 Ocak 1992 ve daha sonra doğmuş olmak, Halkbank memur alımları için Servis Görevlisi alımında 1 Ocak 1994 ve sonrası doğumlu olmak; diğer branşlar için 1 Ocak 1996 ve sonrası doğumlu olmak gerekiyor.

Halkbank ve Merkez Bankası tüm şartlarına KAMU PERSONELİ ALIMI internet sitemizden başvuru süreci içerisinde ayrıca inceleyebilirsiniz.

Merkez Bankası 15 Uzman Yardımcısı alımı mezuniyetler: “Aktüerya, Aktüerya Bilimleri, Aktüerya ve Risk Yönetimi, Bankacılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Ekonometri ve İstatistik, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Ekonomi ve İstatistik, Ekonomi-İşletme, Ekonomi -Maliye, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Finans, Finans ve Bankacılık, Finansal Ekonometri, Finansal Matematik, Hukuk, İktisat, İktisat ve Maliye, İktisat-Muhasebe”

“İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, İstatistik ve Maliye, İşletme, İşletme Ekonomisi, İşletme Finansı, İşletme Mühendisliği, İşletme ve İstatistik, İşletme ve Maliye, İşletme ve Siyasal Bilimler, İşletme ve Sosyal Bilimler, İşletme -Ekonomi, İşletme Yönetimi, Kamu Yönetimi, Maliye, Maliye-Muhasebe, Matematik, Matematik Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve İstatistik, Matematik-Bilgisayar, Muhasebe, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Politika ve Ekonomi”.

“Sermaye Piyasası, Siyasal Bilimler ve Maliye, Siyasal ve Sosyal Bilimler, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset ve İdari Bilimler, Uluslararası Çalışmalar, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası İktisat, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İşletme Yönetimi, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilişim Sistemleri” mezunu olmak.

Merkez Bankası 10 araştırmacı alımı mezuniyetler: “İktisat, ekonometri, maliye, işletme, işletme mühendisliği, finans, matematik, istatistik, endüstri mühendisliği bölümlerinde lisans” eğitimini veya “iktisat, finans, finansal matematik, ekonometri” alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak.

Merkez Bankası BT Müfettiş Yardımcısı - Müfettiş Yardımcısı alımı mezuniyetler: Müfettiş yardımcısı alımı için “Bankacılık, Finans, İşletme ve Maliye, Siyasal Bilimler ve Maliye, Bankacılık ve Sigortacılık, Finans ve Bankacılık, İşletme ve Siyasal Bilimler, Siyasal ve Sosyal Bilimler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Finansal Ekonometri, İşletme ve Sosyal Bilimler, Siyaset Bilimi, Ekonometri, Finansal Matematik, İşletme Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Ekonometri ve İstatistik, Hukuk, İşletme-Ekonomi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Ekonomi İktisat, Kamu Yönetimi, Siyaset ve İdari Bilimler, Ekonomi ve Finans, İktisat ve Maliye, Maliye Uluslararası Çalışmalar, Ekonomi ve İstatistik İktisat-Muhasebe, Maliye-Muhasebe, Uluslararası Finans, Ekonomi-İşletme, İşletme, Muhasebe, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Ekonomi-Maliye İşletme Ekonomisi, Muhasebe ve Denetim, Uluslararası İktisat, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, İşletme Finansı, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Endüstri Mühendisliği İşletme Mühendisliği, Politika ve Ekonomi Uluslararası İşletme Yönetimi, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, İşletme ve İstatistik Sermaye Piyasası, Yönetim Bilimleri” mezunu olmak.

BT Müfettiş Yardımcısı alımı için “Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, İşletme Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Kontrol ve Sistem Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği Elektronik Mühendisliği, Veri Bilimi ve Veri Analitiği Bölümleri, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Yapay Zekâ Mühendisliği Endüstri Mühendisliği, Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri” mezunu olmak.

Kamu Bankalarına memur alımı başvuruları nasıl olacak?

Merkez Bankası memur alımları için başvurular 1 Eylül 2024 dahil yapılabilecektir. 4 iş ilanı için de başvurular kurum internet sitesinden yapılabilecek. Halk Bankası için 510 memur alımına başvurular ise 28 Ağustos 2024 tarihine kadar online olarak yapılabiliyor.

TCMB Uzman Yardımcısı alımı başvuru kılavuzu

TCMB Araştırmacı alımı başvuru kılavuzu.

TCMB müfettiş yardımcısı başvuru kılavuzu.

TCMB BT müfettiş yardımcısı başvuru kılavuzu.

Halkbank Personel Alımı Kılavuzu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.